Hirdetés

A Térkompozíció tárgy 2019 kiállítása megtekinthető: 2020.01.13-ig.

Web:https://www.facebook.com/events/592978874769476/
Kezdődik:2020 Január 09. 17:00, Csütörtök
Végződik:2020 Január 09. 18:30, Csütörtök
Hely:Fuga | Budapesti Építészeti Központ
Település:Budapest
Cím:Petőfi Sándor u. 5.

 

A térkompozíció az BME építészmérnöki képzésén az első év első félévének kreatív gyakorlati tárgya. A gyakorlatokon a térkompozíció alapjaival ismerkednek meg a hallgatók. A tantárgy célja egyrészt a mindenkiben meglévő kreativitás fejlesztése, másrészt az építészeti téralkotás sajátosságainak megismertetése.

A feladatok lényegében apropók, a hallgatók tulajdonképpen a formálási feladatokon keresztül absztrakt térképzési feladatok megoldását végzik. A megoldások alatt és azok részletes értékelése során megismerik az építészeti tér alapfogalmait, az épített terek alaptípusait, az építészeti ábrázolás és modellezés alapjait. Fontos még, hogy a hallgatók számára érthetővé váljon a koncepció fogalma és annak következetes kifejtése. Az így megszerzett ismeretek a további építészeti tervezéshez nyújtanak segítséget.

  • Kurátor: Fazekas Katalin DLA, építész, egyetemi tanársegéd, a Térműveletek 2019 tárgyfelelőse.
  • Köszöntőt mond: Balázs Mihály DLA építész, egyetemi tanár, BME Építészmérnöki Kar Középülettervezési Tanszék, a BME Építőművészeti Doktori Iskola vezetője, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia / Salzburg és Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.
  • A kiállítást megnyitja Alföldi György DLA, a BME Építészmérnöki Kar dékánjamegszerzett ismeretek a további építészeti tervezéshez nyújtanak segítséget.


Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft). MÉK 2019/387


Hirdetés