Az idei téma a lakásépítés, a „közel nulla” követelmény, amit egyedi építészeti elképzelések tesznek egyre érdekesebbé.

Web:https://www.facebook.com/events/456242668324765/...
Kezdődik:2019 November 26. 09:00, Kedd
Végződik:2019 November 26. 17:00, Kedd
Hely:BME K. épület, I. emelet Díszterem
Település:Budapest
Cím:Műegyetem rkp. 3.

 

A BME Épületszerkezettani Tanszéke kilenc éve, Gábor László professzor úr 100. születésnapja tiszteletére szervezett először Épületszerkezeti Konferenciát. A rendezvény hagyományt teremtett, ezt követően évente más témában került sor egy-egy szakterület átfogó elemzésére, az ezzel kapcsolatos kutatói, szakértői, szaktervezői és oktatói tapasztalatok összegzésére.

Szakmai konferenciáink cégismertetőktől, termékektől mentesen tárgyaltak témákat (pl. környezettudatos építés, épületrekonstrukció, épületfizika, különleges épületek stb.) vagy épületszerkezetieket (pl. vízszigetelések, homlokzatok).

Az idei téma a lakásépítés, melyet a „közel nulla” energetikai követelményeknek való megfelelés, a belső komfortszint emelése, a megbízhatóság javítása befolyásol, de az egyedi építészeti elképzelések – mint pl. növényzet telepítése, erkélyek-teraszok megnövelt aránya, nagy üvegezett felületek, épületautomatika stb. – alkalmazása is egyre érdekesebbé tesz.

Az Épületszerkezettani Tanszék idén ünnepli fennállásának 150. éves évfordulóját, így a konferencia és az azt kiegészítő kiállítás egyben tisztelgés és megemlékezés is.

A Konferencia időpontja és helyszíne:
2019. november 26. kedd, 9 óra - BME K. Épület 1. emelet, Díszterem

További részletek és regisztráció itt!


Hirdetés