A vevőknek ez akár több millió forint megtakarítást is jelenthet 

Rozsdaövezeti besorolást kapott a LIVING Kassák Terrace és Park West 3 lakóparkja, így a magánszemélyek a projektek lakásainak megvásárlása esetén áfavisszatérítést érvényesíthetnek, vagyis a lakás csak a nettó árába kerül. A rozsdaövezeti helyszín választása már a kisebb lakások esetében is több millió forintos előnyt jelenthet a vevőknek.

Az általános forgalmi adóról szóló törvény módosítása szerint ugyanis az új lakásokat terhelő 5 százalékos áfa összegével azonos mértékű visszatérítési támogatást a rozsdaövezeti akcióterületeken megépült, többlakásos épületben található otthont vásárlók a Magyar Államkincstáron keresztül igényelhetik.

A LIVING a XIII. kerületben indította el 2018-ban a Kassák Projektet, a Váci úttól egy utcányi távolságra, az Apály utca, Angyalföldi út, Klapka utca és a projekt névadója, a Kassák Lajos utca által határolt tömbön. Az összesen 740 lakásos lakófejlesztés harmadik, egyben befejező üteme a Kassák Terrace, amelyben a 246 új építésű, magas energetikai besorolású lakás várhatóan 2025 első felében már költözhetővé válik. A LIVING másik XIII. kerületi fejlesztése a közel 900 lakásos, Ferdinánd negyedben található Park West lakópark-beruházás, amelynek harmadik üteme, a Park West 3 építési munkálatai 2022 szeptemberében kezdődtek meg. Az értékesítés mindkét projekt esetében folyamatosan zajlik.

„Lakóprojektjeinknél elsődleges szempont, hogy olyan ingatlanokat hozzunk létre vevőink számára, melyek minden igényt kielégítenek. A Kassák Terrace és a Park West 3 lakófejlesztések ráadásul nem csak a kiváló elhelyezkedésükkel, környezettudatos megoldásaikkal és magas színvonalú szolgáltatásaikkal előnyös választások a potenciális vevőknek, ugyanis a projektek rozsdaövezetté nyilvánításának köszönhetően lehetőség nyílik az áfavisszatérés érvényesítésére, ami ügyfeleink számára akár több millió forintos árelőnyt is jelenthet.” – mondta Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

Forrás: Sajtóanyag /  Nyitókép: LIVING
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Felhőkarcolót állított Budapest szívébe egy algoritmus

Felhőkarcolót állított Budapest szívébe egy algoritmus

Másodpercek alatt végtelen számú teljesen különböző változatot hoz létre az ANTitecture algoritmusa. 

Szívószálmentes fedőt hoz Magyarországra a Starbucks

Szívószálmentes fedőt hoz Magyarországra a Starbucks

Újfajta, szívószálmentes fedők a magyarországi Starbucks kávézókban.

A Tabánban debütált az öntözőzsák

A Tabánban debütált az öntözőzsák

Mert egy fát nem elég elültetni, életben is kell tartani.

Hirdetés