Hirdetés

E hét szombat és október 31. (vasárnap) között minden hétvégén a 2-es villamos vonalán. 

Nosztalgiavillamos közlekedik szeptember 25., szombat és október 31., vasárnap között minden hétvégén a 2-es villamos vonalán – közölte a BKK

Most szombaton az eredeti állapota szerint felújított barna 611-es villamossal, vasárnap a 2806-os sárga, a 60-as, 70-es évekre jellemző kialakítású villamossal utazhatnak a régi járművek szerelmesei. A villamosok szombaton és vasárnap óránként indulnak 14:08 és 18:08 között a Közvágóhídról, illetve 14:37 és 18:37 között a Jászai Mari térről. A National Geographic által a világ tíz legszebbje közé választott Duna-parti villamosvonalon utazva számos műemlék, látnivaló megcsodálható, többek között az Országház, a budapesti hidak, a budai Vár és a Gellért-hegy.

A 611-es

A budapestiek 2009 óta élvezhetik a BKK ügyfelei a nosztalgiaközlekedést, amelyet a társaság évről évre fejleszt. Budapest városképéhez a nosztalgiavillamos is szervesen hozzátartozik, útikönyvekben, turisztikai cikkekben, szuveníreken is gyakran feltűnnek a jellegzetes régi járművek. Az Autómentes napon, az elmúlt hétvégén már láthatta a nagyközönség a nosztalgiavillamosokat a Deák Ferenc téren. Több, mint tíz jármű sorakozott fel a 100 évesnél is idősebb favázas villamostól a legújabb alacsonypadlós CAF-ig. Szeptember 25-étől, szombattól október végéig pedig lehetőség nyílik arra, hogy a régi villamosokon utazni is lehessen.   

Több mint időutazás

A nosztalgiajárművek közlekedése a városképet is formálja, és a turisták körében is népszerű. A nosztalgiaközlekedés jóval több, mint egyszerű közlekedési szolgáltatás: időutazás, ami egyszersmind szerethetővé és élménnyé teszi a közösségi közlekedést is. A nosztalgiajárművek sofőrjei és a kalauzok (BKK ellenőrök) olyan válogatott személyzet, akik a munkájuk elvégzése mellett lelkesen és kedvesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről. Lehet jegyet lyukasztani vagy a végállomáson akár csengetni is a 100 éves villamos csengőjével.

A 2806-os

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni, melyek megvásárolhatók elővételben a BKK Ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó kalauztól.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Látványosan megváltoznak a 3-as metró felújított állomásai

Látványosan megváltoznak a 3-as metró felújított állomásai

Holnap átadják a felújított déli szakaszt. 

Rendeződni látszik a Lánchíd sorsa

Rendeződni látszik a Lánchíd sorsa

Hét fontos pontban is megállapodtak a felek Budapest fejlesztéséről a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésén.

Nem bírod az ellenőröket? Akkor tervezd meg te az új formaruhájukat!

Nem bírod az ellenőröket? Akkor tervezd meg te az új formaruhájukat!

Ötletpályázat a BKK jegy- és bérletellenőri formaruhájának tervezésére.

Hirdetés