A Kovács Károly városfejlesztési program összköltsége 15 milliárd forint.

A belvárosi Keresztury Dezső tér felújításával elkezdődött a mintegy száz helyszínen 15 milliárd forintos összköltségű Kovács Károly városfejlesztési program megvalósítása Zalaegerszegen.

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy 1974 nyarán nyílt meg az akkori Centrum, Domus és Csemege Áruház három épülete, illetve az ezeket összekapcsoló tér. Az építészeti megfogalmazásában és térkialakításában akkor újszerű építmények műszaki állapota azonban azóta jelentősen leromlott.

A múlt évben a tér alatt húzódó, az áruházak feltöltését szolgáló alagút statikai megerősítését az önkormányzat végeztette el 20 millió forintos költséggel, most pedig a térfelszín átalakítása kezdődött meg 76 millió forintos beruházással. A megújult teret jövő májusban adják át.

A Keresztury tér felújítása a 2024-ig tartó – a város első polgármesteréről elnevezett – Kovács Károly Városépítő Program első elemeként indult el. A program során mintegy száz helyszínen, összesen 15 milliárd forintból utakat, tereket, járdákat, parkolókat építenek vagy újítanak fel.

A Keresztury téren 770 négyzetméteren szigetelik és burkolják a felszínt, az ide vezető három lépcsősoron pedig összesen 110 négyzetméter felületű csúszásmentes gránitlapot fektetnek le. A teljeskörűen helyi vállalkozások által tervezett és kivitelezett munkálatok révén a kereskedelmi ingatlanok is kedvezőbb helyzetbe kerülnek, egy új vendéglátóegység kialakítását már jelezték is a leendő üzemeltetők – közölte Bali Zoltán alpolgármester.

Ezzel párhuzamosan elkezdődik a város buszpályaudvarának és vasútállomásának korszerűsítése is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A drónok jól alkalmazhatók a parlagfű kiszűrésére is

A drónok jól alkalmazhatók a parlagfű kiszűrésére is

Hamarosan a zalaegerszegi járműipari tesztpályán repülnek a pécsi egyetem drónjai.

Építészettel kapcsolatos kutatások is lesznek majd a ZalaZone-on

Építészettel kapcsolatos kutatások is lesznek majd a ZalaZone-on

Együttműködési megállapodás született a Járműipari Tesztpálya és a Pécsi Tudományegyetem közt.

Új szakaszhoz érkezett a zalaegerszegi uszoda építése

Új szakaszhoz érkezett a zalaegerszegi uszoda építése

A kültéri és a 25-ös medence kész, már épül a versenymedence.

Hirdetés