Smart home-szerelők, sziasztok!

Magyar startup az okosotthonok piacán

Jelentős fejlődés előtt áll az okosotthonok, az otthoni okoseszközök piaca, ami Magyarországon is új távlatokat nyit az ingatlanfejlesztők számára. A smart home egy komplex számítógépes rendszer, mely hatékonyan, saját igényeinkre szabva működteti otthonunk fűtési és hűtési rendszerét, világítását, árnyékolástechnikáját, biztonsági rendszereit, a kerti eszközöket, az audiovizuális eszközöket és számos más technikai eszközt. A szolgáltatások köre egy teljesen új szakmával, a smart home-szerelővel is bővülhet. 

A piac egyik sikeres új szereplője egy magyar startup cég, a Chameleon Smart Home, mely világújdonságként rendszerfüggetlen okosmegoldásokat dolgozott ki az ingatlanokba. Munkája eredményeként a világon elsőként jöhettek létre okosotthonokkal kommunikáló „okostársasházak”, és ugyancsak úttörőként mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozóval is megjelent a piacon. 

A rendszer a villanyszereléssel együtt egyszerűen telepíthető. A fejlesztők előre bekábelezik a házat, konnektorok, kapcsolók mögé húznak be jelkábeleket, így a fejlesztés stabil és biztonságos alapja lehet a legtöbb itthon kapható smart home rendszernek. Ez a megoldás azok számára is előremutató, akik még nem szeretnének beruházni egy okosotthonra, de megtartanák ennek lehetőségét a jövőre nézve. 

Mivel a rendszer kiépítésére szakosodott szakemberek száma egyelőre alacsony a hazai piacon, a Chameleon kétszintű képzést alakított ki kábelezés és szerelés, illetve programozás és integráció területen – írta a cég közleménye. Emellett megkezdték az eLearning tananyag összeállítást is, felkészülve a további COVID hullámokra.

A cég mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozóval is megjelent a piacon, amihez a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán is nyertek forrást. „Megkaptuk a szabadalmat az öntanuló fűtési algoritmusunkra, elindult a nemzetközi szabadalom” – nyilatkozta Szarvas Péter, a cég alapító tulajdonosa. 

A cég egyedisége rendszerfüggetlenségéből fakad: a Chameleon a központi idegrendszer, a szinkrontolmács, ami fordít a gyártók rendszerei között és hidat képez az eddig zárt okos otthonok között; kompatibilis és bővíthető más márkák szoftvereivel és hardvereivel.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Természetközeli otthonok a Le Jardin lakóparkban

Természetközeli otthonok a Le Jardin lakóparkban

Megkezdődtek a Le Jardin lakópark építési munkálatai, mely a LIVING eddigi legzöldebb fejlesztése. Nevéhez hűen az új otthonok természetközeli pihenést ígérnek az odaköltözőknek belső, fás parkokkal, oldalkertekkel, nagy teraszokkal és passage-al. A lakópark első ütemének átadása 2024-ben várható.

Az okosvárossal is összeköti a lakását egy magyar okosotthon-fejlesztés

Az okosvárossal is összeköti a lakását egy magyar okosotthon-fejlesztés

A Chameleon appja a világon elsőként köti össze a smart home – smart buliding – smart city hármast.

SMART SHOWER: A Roca új okos zuhanyrendszere a teljes körű komfortérzetért

SMART SHOWER: A Roca új okos zuhanyrendszere a teljes körű komfortérzetért

Élvezze az intelligens zuhanyrendszer előnyeit fürdőszobájában, engedjen teret a technológiának és használja ki a személyre szabott funkciókat!

Hirdetés