Romániában bővíti portfólióját az Indotek Group

Bukaresti irodaközponttal erősíti piaci pozícióját Romániában az Indotek Group.

Megvásárolta az Indotek Group a Bukarest északi üzleti központjában található, közel tízezer négyzetméternyi bérbe adható területtel rendelkező Băneasa Business Centert. A kilenc emeletes irodaház megvásárlásával közel 60 ezer négyzetméterre nőtt a befektetéskezelő cégcsoport romániai ingatlanportfóliójának mérete.

 

A Băneasa Business Center megvásárlásával közel 10 ezer négyzetméter bérelhető irodaterülettel bővítette romániai ingatlanportfólióját az irodaházak akvizíciójában, üzemeltetésében és bérbeadásában több mint húsz éves tapasztalattal rendelkező Indotek Group.

A kiemelkedő lokációjú, a város északi üzleti negyedének szívében található Băneasa Business Center a modern bukaresti irodaházak első generációjának tagja. Az épület egyedi értékét többek között kiváló műszaki adottságai, parkolóhelyeinek magas száma, hatalmas teraszai és az Észak-Bukarestre és a környező zöldterületekre néző egyedülálló panorámája adja. Az épület 15 éves bérbeadási múlttal rendelkezik, kiemelkedő bérlőmegtartási arány mellett, jelenleg is 94 százalékos a kihasználtsága, és számos nemzetközi vállalatot tudhat bérlői között.

„A most megvásárolt business center irodáit 2019 óta bérelte a romániai Indotek Group, így volt időnk alaposan feltérképezni az irodaház adottságait, illetve a benne rejlő potenciált a vásárlás előtt. Az akvizícióval az a célunk, hogy hosszú távon üzemeltessük, fejlesszük az irodaházat, illetve, hogy tovább javítsuk a kihasználtságát”

– mondta el a tranzakció kapcsán Florin Tirla, az Indotek Group Romániáért és Bulgáriáért felelős regionális vezetője.

Az Indotek Group 2019 őszén, a marosvásárhelyi Promenada Targu Mures bevásárlóközpont akvizíciójával lépett be a román ingatlanpiacra, több mint 50 ezer négyzetméternyi ingatlanterületet szerezve a román plázapiacon. Az Indotek Group a magyarországi ingatlanpiac mellett többek között Közép-, Kelet és Dél-Európában is folyamatosan keresi a potenciális befektetési lehetőségeket. Jelenleg összesen 12 ország ingatlanpiacán folytat sikeres ingatlanbefektető és ingatlanfejlesztő tevékenységet a társaság.

„A felfelé ívelő romániai ingatlanpiac kiváló befektetési lehetőségeket kínál, ezt a lezárt ingatlan tranzakciók volumenében regisztrált növekedés és a külföldi befektetők érdeklődése is alátámasztja. A romániai ingatlanbefektetéseknek a nemzetközi tőkeáramlás dinamikája, a makrogazdasági környezet, a piaci likviditás szintje, és a javuló romániai finanszírozási környezet is kedvez. Terveink szerint értéknövelő stratégiánkhoz illeszkedő ingatlanok megvásárlásával építjük tovább romániai portfóliónkat és tovább erősítjük jelenlétünk az ország ingatlanpiacán”

- tette hozzá Hornok Krisztián, az Indotek Group tranzakciós igazgatója.

Az ügyletben a társaságot a Tuca, Zbarcea és Társai Ügyvédi Iroda képviselte.
 

Az Indotek Group Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja. A cégcsoport fő tevékenységeként a rá bízott vagyont elsősorban ingatlanok és ingatlanokkal fedezett vállalati követelések megvásárlására fordítja, portfóliója alapján a legfontosabb piaci szereplők közé tartozik Magyarországon. A cégcsoport tevékenységének lényege a kockázatok tudatos vállalása és professzionális kezelése, valamint a hosszú távú gondolkodás, amelyek együttesen kiemelkedő megtérülés elérését teszik lehetővé.

Az Indotek Group jelenleg piacvezető az A, B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. A több mint 460 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1,86 millió négyzetmétert, amelyen több mint 3500 bérlő osztozik. Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 30 irodaház, és 37 fővárosi és vidéki bevásárlóközpont. Emellett az Indotek Group számos szállodát, valamint számtalan raktárépületet és iparterületet tulajdonol, továbbá a csoport több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel van jelen a lakossági ingatlanpiacon is.

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy irodaépület új élete | Megújulás költséghatékonyan!

Egy irodaépület új élete | Megújulás költséghatékonyan!

A refreshing nem csak válsághelyzetben praktikus megoldás...

TOP TRIÓ | Török Áron / OPEN WORKS

TOP TRIÓ | Török Áron / OPEN WORKS

TOP TRIÓ elnevezésű sorozatunkban mindig egy-egy általunk felkért építésziroda fejti ki a véleményét három kedvenc épületéről – építészek építészekről.

Hirdetés