Hirdetés

A Wáberer Medical Center a BigSEE Interior Design Award tulajdonosa lett.

Hirdetés

A HillSide irodaházban kialakított Wáberer egészségügyi központ lett az egyik nyertese a BigSEE Interior Design Award nemzetközi díjnak 2020-ban. A BigSEE a dél-európai régió 19 országában hét különböző kategóriában díjazza a legjobb építészeti, belsőépítészeti és formatervezési megoldásokat.

A magánegészségügyi palettán viszonylag új szereplőnek számító Wáberer Medical Center a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósult meg a több nagyvállalatnak is otthont adó HillSide Offices első emeletén, 2000 négyzetméteres területen. Az irodaházat a Market szellemiségével összhangban alakították ki, minden vonatkozásban megfelel a modernkori épületekkel szemben támasztott követelményeknek: a funkcionalitás, a magas fokú építészeti design, az elegancia, a hatékonyság, az innováció, a környezettudatos technológiák (LEED Gold minősítés), az emberközpontú közösségi- és irodatér kialakítások eklatáns példáinak összessége. 

A természet és az épített környezet találkozása kulcsszerepet kapott a tervezésnél

A Dél-Buda és Central-Buda régió találkozásánál, a város egyik frekventált részén, ugyanakkor a zöldövezet közvetlen határán megálmodott egészségügyi központ 2019 májusában nyitotta meg kapuit.

A Wáberer klinikának helyet adó HillSide a természeti-rekreációs és az épített-aktív környezet határán helyezkedik el. Ez a lokációból adódó kettősség lett a Minusplus építész- és belsőépítész csapatának is mottója a belső környezet tervezése során: a páciensek komfortérzetét biztosítandó otthonos, barátságos, megnyugtató enteriőr találkozik az orvosi high-tech megvalósításokban bővelkedő letisztult, professzionális környezettel. 

Eltérő színekkel kódolták a különböző funkciókat

A tervezésnél törekedtek éles határt húzni a különböző funkciókat elhatárolandó, ezeket színekkel és fényekkel is egyértelműsítették. A járóbetegek számára kialakított terek türkiz színűek, a többnapos kezelésre érkező fekvőbetegek színe jellemzően a zöld, míg az orvosi rendelők és a műtők fehér színűek. 

A klinika két végpontja a diagnosztikai- és műtőhelyiségek, ahol a high-tech megjelenés jegyében a fehér szín és a rozsdamentes acél dominál, és ahol a legmodernebb orvosi berendezésekkel, korszerű diagnosztikai gépparkkal és világítással kombinálva szinte űrperspektívát kölcsönöztek a helyiségeknek. Az egészségügyi központ belső tereibe könnyen tisztítható antibakteriális padló került, amely a jelenlegi járványügyi helyzetben még inkább felértékelődik. 

Külön említést érdemel az előtér, a központi ügyfélváró kialakítása, ahol Pedrali Buddy kreatív és ugyancsak türkiz, zöld és fehér színben domináló darabjain kényelmesen várhatják ki sorukat a klinikára érkező látogatók. A berendezés egy részét szállító Europa Design is BigSEE elismerésben részesült.

A Wáberer Medical Center szép példája annak, amikor a tervezési koncepció minden egyes részlete - térbeli koncepció, anyaghasználat, színvilág, világítástechnika - tökéletes egységet alkot annak érdekében, hogy olyan inspiráló környezet születhessen, amely ösztönzően hat a benne zajló tevékenységekre. A Market Építő Zrt. ezúton fejezi ki elismerését és gratulál a Minusplus építészcsapatának az építészeti és design szakma legjobb megoldásait elismerő BigSEE Interior Design Award nemzetközi díjhoz.

Az irodát az OCTOGON 2019/7-es számában mutattuk be.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Telekom székház -17 fokban is épült, hogy időben elkészülhessen

A Telekom székház -17 fokban is épült, hogy időben elkészülhessen

Gábor Péter és Baumann Gergely Telekom székház építésével járó felelősségről.

A díjnyertes Telekom székház megépítése különleges kivitelezői kihívást jelentett

A díjnyertes Telekom székház megépítése különleges kivitelezői kihívást jelentett

Wolf András és Farkas Norbert fedi fel a kivitelezés titkait.

Új vezetők a BudaPart beruházás élén

Új vezetők a BudaPart beruházás élén

Dr. Schrancz Mihály és Dr. Nádasdy Bence csatlakozik.

Hirdetés