A pályázatra 2021. szeptember 30-ig lehet jelentkezni.

Az idén hatodik alkalommal kiírt nyílt, országos pályázat célja az építészek munkájának elismerése mellett az anyaghasználat változatosságának és az EQUITONE szálcement lapokkal burkolt épületek sokszínűségének bemutatása. Emellett a kiíró a pályázattal is hozzá kíván járulni az egyre inkább elvárt és népszerű, a környezettudatosságot fókuszba állító, felelős tervezői gondolkodás terjedéséhez.

A környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó, EQUITONE két kategóriában várja a beérkező pályamunkákat:
Az építészek esetében pályázni megépült épülettel a terv dokumentációjának benyújtásával lehetséges, a felhasznált EQUITONE anyag pontos helyének, fajtájának és méretének megjelölésével.

­ Az építészhallgatók bármilyen funkciójú épület tervével, mint hallgatói munkával indulhatnak, amely lehet diplomaterv, komplex tervezés, egyéb féléves terv, vagy a hallgató kifejezetten e pályázat céljára készített munkája. Feltétel azonban, hogy a benyújtott terveken egyértelműen az EQUITONE szálcement homlokzatburkolati rendszereket használja és a benyújtott pályamű esetén alkalmazza az a tervezési szabályokat.

Az elmúlt években beérkezett pályamunkák jól mutatják, hogy mára nem csupán elegáns lakóépületeken jelenik meg az EQUITONE szálcement homlokzatburkolat, de a középületeket tervezők körében is népszerű ez a tartós és szép anyag igazodva a kor építészeti igényeihez.
A pályázat zsűrije a tervezett épület EQUITONE anyagok változatos felhasználási lehetőségeit, illetve innovatív megoldásait várja az egyszerűtől a legbonyolultabbig.

A pályázat MEGHOSSZABBÍTOTT benyújtási határideje: 2021. szeptember 30.

A zsűri tagjai 2021-ben
­    Patartics Zorán, Ybl Miklós-, Pro Architectura díjas építész
­    Tima Zoltán, Prima Primissima-, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
­    Kertész András Tibor DLA, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
­    Martinkó József, OCTOGON főszerkesztő, kreatív vezető építészkritikus, designelméleti szakember
­    Chwala Gábor, projekt manager, EQUITONE

A föld őselemeinek egysége áll a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó EQUITONE által meghirdetett 1 300 000 Ft összdíjazású pályázat központjában.

Ludwig Hatschek, amikor a 19. század vége felé feltalálta a szálcementet, a föld alapelemeit használta fel anyagához: ásványi anyagokat, vizet, levegőt és tüzet (hőt) egyesített, mindezt egyszerű elegyítési eljárással. Anyavállalatunk, az Etex, már 1905 óta gyárt szálcement anyagokat. Ez a gyártási eljárás minden EQUITONE homlokzati panelt sajátos szálcement textúrával tesz egyedivé és értékessé, megtartva a jellegzetes anyagában színezett nyers, valódi karaktert.

A részletes pályázati kiírás és a benyújtás feltételei elérhetőek a pályázat weboldalán.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Paradigma Ariadné újragondolta az ókori műtárgyak gyűjtésének kolonizáló szemléletét

A Paradigma Ariadné újragondolta az ókori műtárgyak gyűjtésének kolonizáló szemléletét

A Nápoly melletti, római kori Piscina Mirabilis víztározó átalakítására az egykori birodalom peremvidékéről érkezett koncepció.

Bábszínház és Táj-restaurációs központ is kapott Hauszmann-díjat

Bábszínház és Táj-restaurációs központ is kapott Hauszmann-díjat

Ötvenkét építész nyújtotta be a diplomamunkáját, közülük öten részesültek elismerésben.

"Egy jó koncepció megborzongat"

Hogyan indult a DECODE-díj, és mire számíthatunk az idén?

Hirdetés