Hirdetés

Már a 22. emeletnél jár a MOL Campus

Az épület elérte a 35 százalékos készültségi szintet.

A hideg, téli időjárás és a járványhelyzet ellenére is a tervek szerint halad a MOL Campus építkezése. Az épület elérte a 35 százalékos készültségi szintet – írta a Market Építő Zrt. a Facebook-oldalán.

Fotó: Molnár Péter / Facebook

A MOL Campus alapkövét több mint két éve, 2018 októberében rakták le, azóta a munka gőzerővel halad. Az építkezés jelenlegi állása szerint a pódium épületrészen a 4. emelet feletti födémet, valamint az 5. emelet függőleges szerkezeti elemeit építik éppen.

A toronyban pedig már a 21. emelet betonozása elkészült, és a 22. emelet feletti födém betonozása zajlik.

A jövőben 28 emeletes magasságot elérő épület kivitelezési munkálataiban nélkülözhetetlen toronydaruk immár közel 130 méter magasan segíti a munkálatokat. Eközben a pinceszintektől egészen a 6. emeletig folytatódtak a szakági és szakipari kivitelezések, vagyis folyamatban vannak a falazások, festések, elektromos szerelési munkálatok.

A toronyépületben már a 8. emeletnél jár a homlokzati elemek felhelyezése. A garázsszinteken megkezdődött a torony és a pódium összebetonozása, ezt követően pedig kezdődik megkezdődik a műgyanta-burkolat kivitelezése a garázsszinteken.

A MOL Campust az Apple Parkot és az új Wembleyt is jegyző Foster + Partners tervezi, magyarországi partnere a Finta József által vezetett FintaStudio. A tervezés során szem előtt tartották a fenntarthatóságot, így az épület LEED és BREEAM minősítésre is törekszik.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nívós díjat kapott a BudaPart GATE irodaház

Nívós díjat kapott a BudaPart GATE irodaház

Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje 2019 elismerést kapta az Év Irodája versenyen.

Indul a BMW-gyár felvonulási területének kiépítése

Indul a BMW-gyár felvonulási területének kiépítése

Konténervárost épít a Market Debrecenben.

A Market Zrt. építi a MOL székházat a Kopaszi-gáton

A Market Zrt. építi a MOL székházat a Kopaszi-gáton

A MOL Campus 120 méteres lesz, 28 emelettel és a tetején közkilátóval.

Hirdetés