Hirdetés

Felújítják a kecskeméti Katona József Színházat

Pontosabban megkezdődik a felújítási munkálatok tervezése.

Közbeszerzési eljáráson a kaposvári Arker Stúdió nyerte el a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház komplex felújításával kapcsolatos tervek és tanulmányok elkészítésének lehetőségét.

Fotó: Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0Fotó: Facebook.com/kecskemetinemzeti

A kormány határozata alapján Kecskemét önkormányzata a beruházás előkészítési alapból mintegy 239 millió forint támogatást kapott. Az összeget - amelyet az önkormányzat közel 60 millió forinttal egészít ki - a színházépület és a Ruszt József Stúdiószínház tervezett fejlesztésének előkészítésére, az engedélyes és kiviteli tervek, valamint a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére fordítják. A feladatok előreláthatólag 15 hónapot vesznek igénybe. 

Mint írják, a legfontosabb cél a műemlék színházépület és a Ruszt József Stúdiószínház bővítése, külső és belső rekonstrukciója.

A teljeskörű színháztechnikai megújulás nem jár együtt funkcióváltással vagy -bővítéssel. A komplex felújítás funkcionálisan és technológiai szempontból egyaránt korszerű, gazdaságosan üzemeltethető létesítménnyé teszi az épületeket. 

A tervezett munkák között egyebek mellett homlokzatfelújítás; a nyílászárók részleges cseréje; teljes gépészeti rekonstrukció; a színházterem, az épületvillamossági szerkezetek, a színháztechnika, az audiovizuális rendszerek, a vizuális és hangrendszer korszerűsítése; a közösségi terek és a nézőtér bútorozása, az új öltözőblokkok, irodák, műhelyek mellett próbaterem kialakítása; akadálymentesítés; valamint épületfelügyeleti rendszer kiépítése szerepel.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Színház az egész világ!

Színház az egész világ!

Új színjátszóhely Debrecenben.

Népszínház Burkina Fasóban

Népszínház Burkina Fasóban

Orosz Ádám építészhallgató terve az Inspireli Awards nemzetközi pályázatára.

Rideg, de szép: acélszobrászat Kecseméten

Rideg, de szép: acélszobrászat Kecseméten

KASZ+ 2021, avagy a XVIII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion.

Hirdetés