Hirdetés

Campussá fejlődik a BakerStreet projekt

Az újbudai beruházásban A+ kategóriás irodák és kereskedelmi egységek is épülnek. 

Az Atenor felvásárolt egy telket az egyik meglévő fejlesztési területe mellett: az újbudai Hengermalom új 20. ezzel csatlakozik a BakerStreet projektnek helyt adó Hengermalom út 18-hoz. A projekt így campussá fejlődhet, A+ irodákkal és kereskedelmi területtel.

A BakerStreet projekt keretében egy 18 625 m2-es épület kezdtek fejleszteni a tavalyi utolsó negyedévben, míg a most felvásárolt telken egy újabb, mintegy 24 500 m2-es, A+ kategóriás irodaház fejlesztését kezdik meg, a projekt második fázisaként, a BakerStreetet campusszá terjesztve.

Mindkét épület magas minőségű környezettudatos megoldásokat alkalmaz majd, a cél a BREEAM épületminősítő rendszer Excellent fokozatának megszerzése. A fejlesztés részeként mélygarázs, teraszok és az épületek közötti belső kert is épül.

A BakerStreet Dél-Budán, a főváros egyik legintenzívebben fejlődő területén valósul meg, közel több egyetemhez és zöldterülethez, közel az M1-es és az M7-es autópályák bevezető szakaszához. A terület ráadásul további fejlődés előtt áll, a néhány éve átadott 4-es metrót hamarosan a villamos- és buszhálózat bővítése követi, miközben lakóépületek, és számos szolgáltatás (bevásárolóközpont, étterem, kávézó, sportpálya) is épül.

A most megvásárolt telek mindössze 300 méterre fekszik az Újbuda Shopping Centertől, és 600 méterre a Dunától, a Rákóczi hídnak köszönhetően pedig mind a belváros, mind Dél-Pest gyorsan megközelíthető.

Ezzel a tranzakcióval az Atenor jelenleg három irodaházat fejleszt mintegy 140 ezer m2-en a magyarországi portfóliójában. Ez a már megépült Váci Greensszel együtt összesen mintegy 270 ezer m2 irodaterületet jelent.

Ugyanakkor a mostani tranzakció illeszkedik a cég nemzetközi fejlesztési stratégiájához is, azaz „magas építészeti és környezetvédelmi követelményeknek megfelelő nagyberuházásokat végezni dinamikus európai nagyvárosokban”. A mostani felvásárlással jelenleg 31 hasonló beruházást tart a kezében az Atenor, összesen több mint 1,2 millió négyzetméteren Lisszabontól Bukarestig Európa több nagyvárosában.

BakerSteet irodaház
Munkálatok kezdete: 2020 Q4
Egységek: 15 697 m² iroda, 1396 m² kereskedelmi terület
Építészet: Artonic Design
Projekt tulajdonos: Az Atenor tulajdonában lévő Szerémi Greens Kft.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az Atenor új lakóingatlanokat fejleszt Budapesten

Az Atenor új lakóingatlanokat fejleszt Budapesten

A Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc fázisban. A fejlesztés értéke 150-160 millió euró.

Podcast: Az Atenor irodák átadására készül, nem válságra

Podcast: Az Atenor irodák átadására készül, nem válságra

Talán hasonló trendet lovagolhatunk meg, mint 2008 után. Octogon podcast #2.

Hirdetés