Hirdetés

Stílusok és formák.

Amikor a tervezési szabadságról van szó, az alumínium a legjobb választás. Stílusok, formák, mértetek, nyílás típusok, színek, tartozékok... A döntés az Ön kezében van. Ennek segítségével kifejezheti az egyéniségét a projekt építészeti stílusán keresztül.

A Reynaers ablak és ajtó rendszerek esetében hat stílusváltozat közül választhat. Ezek a stílusok jól testre szabhatók személyes ízlésének és épülete stílusának megfelelően: legyen az modern és letisztult, vagy klasszikus formájú. Mindig lehet találni az igényeihez illeszkedő profilt.

A Ferrari World Abu Dzabiban

Méretek

Az alumínium ablakok és ajtók szinte minden méretben kaphatók. Nagy fesztávok is áthidalhatók, sőt akár 3 méter magas elemek is beszerezhetők. 

Színek

Az alumínium kétségkívül az ideális anyag kortárs építési koncepciók megvalósításához. A színezett ablakok és ajtók egyértelműen fokozzák épületének értékét. Segítségével kombinálni tudja az impresszív külső megjelenést egy kellemes belső lakókörnyezettel.

A Sir Joan Hotel Ibizán – Fotó: Reynaers A Joie de Vivre ház – Fotó: Reynaers

Két színben történő festés

Tételezzük fel, hogy párosítani szeretné ablakainak külső színét házának homlokzatával és egy olyan beltéri színt szeretne kiválasztani, amely tökéletesen passzol belterének színkompozíciójával. A Reynaers belső és külső profiljait szinte bármilyen elképzelhető színben tudja szállítani. Több mint 450 különböző színárnyalat és felületkezelés kapható: fémes vagy eloxált, matt, illetve fényes RAL-színekben, sőt speciális, kis karbantartású és karcolásálló Coatex bevonattal is. Sőt mi több, ablakai élethű faszerkezet jellegű formatervezéssel is rendelkezhetnek.

Színezett tartozékok

A kilincseket, zsanérokat és az egyéb tartozékokat is ugyanolyan színűre lehet festeni, mint az ablakait. Még a vízelvezető sapkák is kaphatók az összes RAL színben. A színezett tartozékok választásának az eredménye az, hogy az összes tartozék tökéletesen illeszkedni fog ablakaihoz.

Felületkezelés

Függetlenül attól, hogy festett vagy eloxált felső felületi réteg mellett dönt, egész életén át élvezheti ablakaink szépségét, anélkül, hogy további befektetéseket kellene eszközölnie festékekre és bevonatokra. A többi anyaggal szemben, a porfesték bevonatú, illetve eloxált alumíniumot nem teszi tönkre az UV-sugárzás, a rozsdásodás vagy korhadás, ezért rendkívül minimális szintű karbantartást igényelnek. Ablakai felületi kezelésének nem csak esztétikai értéke van, de az alumínium számára is többletvédelmet biztosít.

A tiszta alumíniumnak igen jó a korrózióálló képessége, köszönhetően a felületi oxidrétegének, amely megvédi a fémet a külső környezettől. Ez a természetes, kezeletlen felület volt a jellemző a korai alumínium ablakok esetében. Manapság azonban, az alumínium felületi kezelésére új módszereket fejlesztettek ki, amelyek fokozzák a rendszerek tartósságát és dizájn értékét.

Porfesték bevonatok

Profilrendszereinket minden elképzelhető színben kínáljuk. A Reynaers kínálatában szerepel az úgynevezett porfestési módszer. A porfestés folyamata során először is az alumíniumot zsírtalanítják és letisztítják. Ezt követően a színezett porfestéket rápermetezik a statikusan feltöltött profilokra. Ezt követi a profilok kiégetése kemencékben, melynek keretében a porfesték beolvad az anyagba és egy stabil és kiváló minőségű alumínium fedőbevonatot képez. A lehető legjobb minőség garantálása érdekében ezt az eljárást az európai Qualicoat szabvány szigorú útmutatásai szerint készítjük.

A nizzai Hi-Finity apartman - Fotó: Reynaers

Eloxálás

Az eloxáló felületkezelés a profilok számára egy szabályozott oxidréteget biztosít, mely réteg természetes kinézete mellett magas szintű védelmet is biztosít. Az eloxáló folyamat során a profilokat zsírtalanítják és letisztítják, mielőtt egy vegyi fürdőbe kerülnek. Ebben a vegyi fürdőben következik be a mesterséges oxidáció, melynek keretében megnyílnak az alumínium pórusai. Ezt követően a profilok színezése következik egy fémoxid fürdőben. Végül a pórusok bezárása következik egy újabb speciális fürdőben. A lehető legjobb minőség biztosítása érdekében ezt a speciális eljárást az európai Qualanod szabvány szigorú útmutatásai szerint hajtjuk végre.

Kapcsolódó korábbi cikkeink:
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Reynaers rendszerei hasznosítják a napenergiát

A Reynaers rendszerei hasznosítják a napenergiát

A Reynaers komolyan gondolja, hogy a fenntarthatóság az építőipar alapvető trendje.

A Reynaers Aluminium támogatja a körforgásos építkezési gyakorlatot

A Reynaers Aluminium támogatja a körforgásos építkezési gyakorlatot

A C2C tanúsítvány ennek a jövőképnek az elismerése.

13 év festés vár az Øresund hídra

13 év festés vár az Øresund hídra

Fennállásának huszadik évfordulóján kezdték meg a felújítást.

Hirdetés