Hirdetés

A Reynaers rendszerei hasznosítják a napenergiát

A Reynaers komolyan gondolja, hogy a fenntarthatóság az építőipar alapvető trendje.

Az épületek jelentős szerepet tudnak betölteni az energiafogyasztás csökkentése terén. A Reynaers cégnél őszintén hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság az építőipar egyik alapvető trendje. Mi nem csak módszeresen javítjuk termékeik hőszigetelését, de a zöld technológiákat is beépítjük megoldásainkba.

Épületekbe Integrált Fotovoltaikus megoldások

Egy épület összesített fenntarthatóságának fokozása terén, a fotovoltaikus panelek hozzá tudnak járulni az áramtermeléshez. Ha ezeket a paneleket beépítjük az épület külső szerkezetébe, mely megoldást „Épületbe Integrált Fotovoltaikának” (Building Integrated PhotoVoltaics - BIPV) is hívnak, több előnnyel is jár, mivel ezek az anyagok többfunkciós építési anyagok. A fotovoltaikus panelek amellett, hogy áramot termelnek, az épület részét is képezik, és nem csak egy többlet réteg funkciót töltenek be. A fenntartható épület megoldások biztosításának jegyében a Reynaers lehetővé teszi azt, hogy a fotovoltaikus paneleket különböző termékkategóriákba építsék be.

A BIPV termékeket úgy terveztük, hogy megfeleljenek a fotovoltaikus panelek követelményeinek azáltal, hogy a panelek nincsenek leárnyékolva és az elektromos vezetékeket pedig intelligens és biztonságos módon helyezzük el. Összes megoldásunk használható a PV panelek 3 típusával: a mono, a polikristályos és amorfcellás típussal. Ezzel az e célra tervezett fotovoltatikus termékskála segítségével az építészek és a gyártók az épület külső szerkezetét olyan aktív elemmé tudják varázsolni, amely áramot termel.

Reynaers napelemes rendszerek

A BIPV (Building Integrated Photovoltaics – Épületbe Integrálható Napelemek) olyan többfunkciós rendszerek, amelyek elektromos áramot állítanak elő a napsugárzás segítségével, miközben az épület szerkezet részét is képezik. A BIPV egy épület vázának, illetve olyan napsugárzás ellen védő szerkezeteknek is a részét képezhetik, mind például a különböző árnyékolást biztosító rendszerek.

Manapság a BIPV termékek mindenféle formában, színben és funkcióval kaphatók. Áruk elérhető, hasznosak és igen vonzók egy épület dizájnjának meghatározó elemeként. Továbbá hozzájárulnak az épületek és az abban lakó emberek környezettudatos imázsához. Sőt mi több, rugalmas alkalmazhatóságuknak köszönhetően ideális velük dolgozni.

Miért érdemes a BIPV megoldást választani?
• Jobb energetikai teljesítmény és költséghatékonyság
• Csúcstechnológiás ‘zöld energia’ megoldás a befektetések megtérülése mellett
• Növelik épületének értékét mind dizájn, mind energiamenedzsment tekintetében
• Karbantartásuk egyszerű

CW60 Solar - a Brosúra letöltése itt

Körültekintő tervezés

A napelemes megoldások épületekbe történő beépítésének tervezésekor fontos, hogy a paneleket a közvetlen napsugár irányába kell beállítani. A félig áteresztő rendszerek árnyékolási teljesítményei és a helyiség maximális napfénnyel történő ellátása közötti megfelelő egyensúly biztosítása létfontosságú a vizuális kényelemérzet szempontjából.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

1790 napelem érleli a banánt Ausztráliában

1790 napelem érleli a banánt Ausztráliában

Az erőmű Melbourne fogyasztási igényeit fogja kielégíteni.

Klímavédelmi zónák a bécsi utcákon

Klímavédelmi zónák a bécsi utcákon

2030-ra pedig minden negyedik háztartásnak napenergiával kell működnie.

Kenyában napelemes légballonból szórják a 4G-t

Kenyában napelemes légballonból szórják a 4G-t

Olcsóbb, mint a mobiltelefon torony.

Hirdetés