A nagyszerű épületek egy ceruzavonással kezdődnek

Megérkezett az EQUITONE [tectiva] új színárnyalata: a TE 85 Grafit.

Karakteres, sötétszürke színárnyalattal bővült az EQUITONE [tectiva] család. Az új, egyszerre klasszikus és bátor színtónust a grafit mély és gazdag színe inspirálta.

Az EQUITONE [tectiva] egy teljes keresztmetszetében színezett, matt homlokzati panel, melynek fő jellemzője a szálcsiszolt, finoman barázdált felület, és a panel anyagában természetesen előforduló árnyalati különbségek, amiket még jobban hangsúlyoz a lapokon megcsillanó napfény vagy a csapadék okozta nedvesség. A család eddigi, jellemzően neutrális, bármilyen környezethez jól illeszkedő szálcement paneljeinek sorát viszi tovább az új TE 85 Grafit, aminek megjelenése ugyanakkor élettel teli, dinamikus, karakteres.  

Az EQUITONE új TE 85 Grafit lapok épületen (Elst liftakna - MAAT Architekten – Frank Knoester)...és az EQUITONE [tectiva] TE 85 Grafit közelről

Az építészek által építészek számára kifejlesztett merész, új szín garantálja az erőteljes, monolitikus részleteket, függetlenül attól, hogy milyen funkciójú és stílusú épületnél alkalmazzák. A mély, sötétszürke színű [tectiva] TE 85 Grafit panelek új kreatív lehetőséget nyitnak az építészek számára.

Az új színárnyalat sokoldalúságát mutatja, hogy világos lapokkal kombinálva kontrasztos, mozgalmas megjelenést kölcsönöznek a homlokzatoknak, de természetes, neutrális megjelenésük révén ugyancsak remekül alkalmazhatók akár fa felületekkel kombinálva is.

Az EQUITONE [tectiva] TE 85 Grafit lapok kétféle méretben kaphatók (2500 x 1220 mm és 3050 x 1220 mm), perforálhatók, gravírozhatók, méretre és speciális formákra vághatók. A panelek látható és nem látható, rejtett rögzítési módszerekkel is felszerelhetők.

A szálcementből készült nagytáblás EQUITONE homlokzatburkolatok környezetbarát megoldást kínálnak, emellett a panelek hangszigetelők, tűzállók, időjárásállók, ellenállnak számos élő organizmusnak és vegyszernek, valamint nem bocsátanak ki káros gázokat. A panelek könnyűek és minimális karbantartást igényelnek életük során.

Az EQUITONE idén hatodik alkalommal hirdeti meg pályázatát építészhallgatók számára, amellyel hozzá kíván járulni az EQUITONE szálcement homlokzatburkolatok kreatív alkalmazásainak, és az ehhez köthető, színvonalas építészeti teljesítmények széles körben való megismertetéséhez a legbonyolultabbig.

A részletes pályázati kiírás és a benyújtás feltételei elérhetőek a pályázat weboldalán.

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatban: equitonepalyazat@octogon.hu

Az EQUITONE termékeiről és a műszaki megoldásokhoz fűződően: Chwala Gábor, projektmenedzser, EQUITONE: gabor.chwala@etexgroup.com.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szálcement homlokzatburkolat különböző épületeken

Szálcement homlokzatburkolat különböző épületeken

Mert a természetes és természetesen szép anyag bármilyen épületen megállja a helyét.

A lebegő hatás és átforduló homlokzat

A lebegő hatás és átforduló homlokzat

Így néznek ki az Equitone homlokzatburkolatai családi házakon.

EQUITONE: egyszerű és dinamikus

EQUITONE: egyszerű és dinamikus

Kreatív és minőségi megoldások a szálcement homlokzatburkolati anyag használatában.

Hirdetés