A KÉSZ Csoport része lett a Greenergy

Energetikai céget vásárolt az ország egyik legjelentősebb építőipari szereplője.

Újabb tagvállalattal és egyben új üzleti területtel is bővítette portfólióját a KÉSZ Csoport. A Greenergy Csoport akvizíciójával az ország egyik legjelentősebb építőipari szereplője - a Greenergy menedzsmentjének részvételével – az energetika területére is belép, és tovább bővíti tevékenységi körét a földgáz-alapú és megújuló energiatermelésben.

A Greenergy cégcsoport, mint energiaszolgáltató, kapcsolt villamos- és hőenergiát termelő kiserőműveket, valamint megújuló energiára épülő energetikai projekteket fejlesztő és üzemeltető cégcsoport. A Greenergy által kezelt portfólió mérete jelenleg 60 MW. A vállalat alaptevékenysége a gázmotorokkal történő kapcsolt villamos- és hőenergia-termelésre épül.

A kapcsolt villamosenergia- és hőtermelés legfontosabb előnye a magas energetikai hatásfok, amely annak köszönhető, hogy itt a hagyományos hőerőművekkel ellentétben a villamosenergia-termelést kísérő hulladékhő nem kerül kibocsátásra a környezetbe, hanem hasznosításra kerül távfűtésekben, nagyobb intézményekben vagy ipari fogyasztóknál. A társaság megújuló energiatermeléssel is foglalkozik, több szélerőművet és biomassza alapú hőtermelő eszközt üzemeltet, valamint karbantartó tevékenységet is végez az általa felügyelt eszközökön.

A cég az alapításától kezdve tiszta technológiák, az integrált szolgáltatások és a fenntartható környezet iránt, és nem lesz ez másként a KÉSZ Csoport irányítása alatt sem: továbbra is fókuszba helyezik a környezetvédelmet és a zöld energiát a hosszú távú fenntarthatóság érdekében.

Ezen felül a Greenergy saját kereskedő céget és virtuális erőmű-rendszert is létrehozott, mely képes arra, hogy több, decentralizáltan elhelyezkedő kiserőművet összefogjon és irányítson, és együttesen elérje azt a „kritikus méretet”, mellyel képes sikeresen részt venni az Európában egyedülálló kogenerációs erőművekkel történő rendszerszabályozásban, melyben csak a magyarországi erőművek működnek közre. A Greenergy virtuális erőmű-szabályozási kapacitását tekintve jelentős helyet foglal el a hazai környezetben.

Az akvizíciót követően az energiatermelő vállalkozás szorosan együttműködhet a KÉSZ Csoport tagvállalataival, kiemelten az ipari technológiákra specializálódott MATECH Kft.-vel, valamint a villamosipari fővállalkozóként tevékenykedő Provim Kft.-vel.

Forrás: Sajtóközlemény/KÉSZ Csoport
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Cities by Labrosse | Szikla kabinok

Cities by Labrosse | Szikla kabinok

Labrosse Dániel karakterei – aktuális tematikánkhoz illeszkedve – ezúttal egy kabinba költöznek.

Eredet(i)

Eredet(i)

A valóságtól messze elrugaszkodott, vertikális városvíziót mutattak be Szaúd-Arábiában.

Hirdetés