A KÉSZ Csoport része lett a Greenergy

Energetikai céget vásárolt az ország egyik legjelentősebb építőipari szereplője.

Újabb tagvállalattal és egyben új üzleti területtel is bővítette portfólióját a KÉSZ Csoport. A Greenergy Csoport akvizíciójával az ország egyik legjelentősebb építőipari szereplője - a Greenergy menedzsmentjének részvételével – az energetika területére is belép, és tovább bővíti tevékenységi körét a földgáz-alapú és megújuló energiatermelésben.

A Greenergy cégcsoport, mint energiaszolgáltató, kapcsolt villamos- és hőenergiát termelő kiserőműveket, valamint megújuló energiára épülő energetikai projekteket fejlesztő és üzemeltető cégcsoport. A Greenergy által kezelt portfólió mérete jelenleg 60 MW. A vállalat alaptevékenysége a gázmotorokkal történő kapcsolt villamos- és hőenergia-termelésre épül.

A kapcsolt villamosenergia- és hőtermelés legfontosabb előnye a magas energetikai hatásfok, amely annak köszönhető, hogy itt a hagyományos hőerőművekkel ellentétben a villamosenergia-termelést kísérő hulladékhő nem kerül kibocsátásra a környezetbe, hanem hasznosításra kerül távfűtésekben, nagyobb intézményekben vagy ipari fogyasztóknál. A társaság megújuló energiatermeléssel is foglalkozik, több szélerőművet és biomassza alapú hőtermelő eszközt üzemeltet, valamint karbantartó tevékenységet is végez az általa felügyelt eszközökön.

A cég az alapításától kezdve tiszta technológiák, az integrált szolgáltatások és a fenntartható környezet iránt, és nem lesz ez másként a KÉSZ Csoport irányítása alatt sem: továbbra is fókuszba helyezik a környezetvédelmet és a zöld energiát a hosszú távú fenntarthatóság érdekében.

Ezen felül a Greenergy saját kereskedő céget és virtuális erőmű-rendszert is létrehozott, mely képes arra, hogy több, decentralizáltan elhelyezkedő kiserőművet összefogjon és irányítson, és együttesen elérje azt a „kritikus méretet”, mellyel képes sikeresen részt venni az Európában egyedülálló kogenerációs erőművekkel történő rendszerszabályozásban, melyben csak a magyarországi erőművek működnek közre. A Greenergy virtuális erőmű-szabályozási kapacitását tekintve jelentős helyet foglal el a hazai környezetben.

Az akvizíciót követően az energiatermelő vállalkozás szorosan együttműködhet a KÉSZ Csoport tagvállalataival, kiemelten az ipari technológiákra specializálódott MATECH Kft.-vel, valamint a villamosipari fővállalkozóként tevékenykedő Provim Kft.-vel.

Forrás: Sajtóközlemény/KÉSZ Csoport
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az Év Irodája gálát is elhalasztották a koronavírus miatt

Az Év Irodája gálát is elhalasztották a koronavírus miatt

Az OfficeUP konferenciát és a jubileumi Év Irodája Díjátadó Gálát is június 4-én rendezik.

Mégsem zárják be Frank Lloyd Wright híres iskoláját

Mégsem zárják be Frank Lloyd Wright híres iskoláját

2021-ig biztosan maradhat, és keresik a megoldást a hosszú távú finanszírozásra is. 

Tökéletes relaxáció a MOME campusával

Tökéletes relaxáció a MOME campusával

Ha nem hiszed, hogy lehetséges, nézd meg ezt a videót!

Hirdetés