Az előttük álló kihívások közül a kibocsátás csökkentését tartják a legfontosabb feladatnak.

Fontos bejelentést tett a Katona József színház: a társulat kezdeményezésével és a közönség elvárásaival összhangban lépéseket tesznek az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében.

Az új, zöld logó - Fotó: Szokodi Bea

A megújulás egyik eleme a színház előcsarnokában felállított K: logó, amelynek korábbi piros színét zöld, ún. stabilizált mohaszőnyeg váltotta fel, az átalakulást a Wallgo Design csapatával közösen valósították meg.

Korábban felmérést végeztek a nézők körében, az eredmények alapján 2020-tól kezdve fokozatosan csökkentik és papírtakarékossá teszik nyomtatott anyagaikat, majd középtávon ezeket korszerű, digitális megoldásokkal helyettesítik.

A hulladék mennyiségének csökkentése érdekében a társulati büfékben és a K:antinban minimalizálják az egyszer használatos műanyagokat, ezeket biológiailag lebomló vagy többször is használható anyagokkal helyettesítik. A színház területén a közelmúltban bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, az üzemeltetési és közönségforgalmi terekbe kihelyezett gyűjtőedények az elterjedt rendszer szerint külön kezelik a leggyakoribb, újrahasznosítható hulladékfajtákat.

Kiemelten fontosnak tartják azokat a projekteket, amelyek a hulladékmentesség és a klímatudatosság népszerűsítését szolgálják, ezért csatlakoztak a 10 millió FA civil közösség egyik kezdeményezéséhez. A Hagyd élni – élni hagy alternatív karácsonyfa formatervező pályázat célja felhívni a figyelmet az ünnepi célú fakivágás méreteire. A szervezőkkel együttműködve különdíjat ajánlanak fel a színház számára legszimpatikusabb pályamunka beküldőjének: a díjazott alkotást a tervező segítségével megvalósítják, majd december 6-án, a hivatalos eredményhirdetés másnapján, az ünnepi készülődés jegyében felállítják az Előcsarnokban. Onnantól egy hónapig megtekinthető lesz a K:antinban, mint a Katona hivatalos karácsonyfája.

Az előttük álló kihívások közül a kibocsátás csökkentését tartják a legfontosabb feladatnak.

A MINI márkával immár harmadik éve tart a Katona gyümölcsöző együttműködése. Első, tisztán elektromos autójukat, a MINI Cooper SE-t, sajtótájékoztató keretében a Katona előcsarnokában mutatták be. A nagyvárosokba tervezett 100%-ban elektromos meghajtású MINI-t novembertől kezdi gyártani a BMW Group. A zéró emissziójú típus lítium-ion akkumulátora egyetlen feltöltéssel 235 – 270 kilométer tisztán elektromos meghajtást garantál, miközben megőrizte a márkára jellemző egyedi karakterjegyeket.

Forrás: A Katona József Színház közleménye
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öt év sem kellett a teljes energiafüggetlenséghez egy dán szigeten

Öt év sem kellett a teljes energiafüggetlenséghez egy dán szigeten

Dániában komolyan veszik a környezetvédelmet – bár a helyiek egy része szerint nem eléggé. Nemrég tüntettek is a kérdésben szerintük körülményes, lassú döntéshozók ellen, méghozzá joggal, ha tudjuk, mit értek el például Samsö szigetén az elmúlt években.

Vissza a természetbe dán módra

Vissza a természetbe dán módra

A BIG tervezte erdei házikó megoldás lehet a nagyvárosból kiszakadni vágyóknak.

Homlokzattervező szakmérnöki képzés indul

Homlokzattervező szakmérnöki képzés indul

Az országban elsőként a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán

Hirdetés