Hirdetés

Zöldre vált a Katona József Színház

Az előttük álló kihívások közül a kibocsátás csökkentését tartják a legfontosabb feladatnak.

Fontos bejelentést tett a Katona József színház: a társulat kezdeményezésével és a közönség elvárásaival összhangban lépéseket tesznek az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében.

Az új, zöld logó - Fotó: Szokodi Bea

A megújulás egyik eleme a színház előcsarnokában felállított K: logó, amelynek korábbi piros színét zöld, ún. stabilizált mohaszőnyeg váltotta fel, az átalakulást a Wallgo Design csapatával közösen valósították meg.

Korábban felmérést végeztek a nézők körében, az eredmények alapján 2020-tól kezdve fokozatosan csökkentik és papírtakarékossá teszik nyomtatott anyagaikat, majd középtávon ezeket korszerű, digitális megoldásokkal helyettesítik.

A hulladék mennyiségének csökkentése érdekében a társulati büfékben és a K:antinban minimalizálják az egyszer használatos műanyagokat, ezeket biológiailag lebomló vagy többször is használható anyagokkal helyettesítik. A színház területén a közelmúltban bevezették a szelektív hulladékgyűjtést, az üzemeltetési és közönségforgalmi terekbe kihelyezett gyűjtőedények az elterjedt rendszer szerint külön kezelik a leggyakoribb, újrahasznosítható hulladékfajtákat.

Kiemelten fontosnak tartják azokat a projekteket, amelyek a hulladékmentesség és a klímatudatosság népszerűsítését szolgálják, ezért csatlakoztak a 10 millió FA civil közösség egyik kezdeményezéséhez. A Hagyd élni – élni hagy alternatív karácsonyfa formatervező pályázat célja felhívni a figyelmet az ünnepi célú fakivágás méreteire. A szervezőkkel együttműködve különdíjat ajánlanak fel a színház számára legszimpatikusabb pályamunka beküldőjének: a díjazott alkotást a tervező segítségével megvalósítják, majd december 6-án, a hivatalos eredményhirdetés másnapján, az ünnepi készülődés jegyében felállítják az Előcsarnokban. Onnantól egy hónapig megtekinthető lesz a K:antinban, mint a Katona hivatalos karácsonyfája.

Az előttük álló kihívások közül a kibocsátás csökkentését tartják a legfontosabb feladatnak.

A MINI márkával immár harmadik éve tart a Katona gyümölcsöző együttműködése. Első, tisztán elektromos autójukat, a MINI Cooper SE-t, sajtótájékoztató keretében a Katona előcsarnokában mutatták be. A nagyvárosokba tervezett 100%-ban elektromos meghajtású MINI-t novembertől kezdi gyártani a BMW Group. A zéró emissziójú típus lítium-ion akkumulátora egyetlen feltöltéssel 235 – 270 kilométer tisztán elektromos meghajtást garantál, miközben megőrizte a márkára jellemző egyedi karakterjegyeket.

Forrás: A Katona József Színház közleménye
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan vízre száll Csehország első, 3D nyomtatással készült lakóháza

Hamarosan vízre száll Csehország első, 3D nyomtatással készült lakóháza

Az épületet egy nyomtatókarral ellátott robot készíti.

Kidobott kerékpárból készített könyvtárt egy kínai tervezőiroda

Kidobott kerékpárból készített könyvtárt egy kínai tervezőiroda

Fontos társadalmi problémára hívják fel a figyelmet.

Liftmozgás-alapú elszámolás emeli új szintre a környezettudatosságot

Liftmozgás-alapú elszámolás emeli új szintre a környezettudatosságot

Miért kell egy épületnek útlevél, és áttervezhető-e O2-pozitívra egy Kádár-kocka?

Hirdetés