Nemzetközi Építészeti és Műszaki Fórum 2021. november 23 -án a Budapest Marriott Hotelben.

A 6. alkalommal megrendezett budapesti fórum 2021. november 23-án a Budapest Marriott Hotelben a Budapesti Építész Kamara és a SHARE Architects szervezésében jön létre.

 

A SHARE Architects Forum az elmúlt 24 évben közvetlen kommunikációt támogató platformot hozott létre Közép- és Délkelet-Európában az építész, építészmérnök és építőipari szereplők számára. A felület hatékony segítséget nyújt az iparágak összekapcsolásában, és nagy szerepet játszik a régióban zajló kortárs építészeti folyamatok megértésében.
A SHARE rendezvényeket évente 15 országban szervezik meg Európa-szerte, a SHARE közösségnek világszerte több mint 50.000 tagja van.

Az előző évek nagy sikerű eseményei után tavaly online webináriumok formájában jeentkezett a Share, idén pedig visszatért az offline térbe.

 

A SHARE Budapest 2021 meghívott előadói:

 

 

GIANLUCA RACANA, igazgató, Zaha Hadid Architects, Egyesült Királyság

Gianluca Racana a világ egyik vezető várostervező- és építész irodája, a Zaha Hadid Architects igazgatója 2013 óta. 
2000-ben csatlakozott a ZHA-hoz a római MAXXI Kortárs Művészeti Központ projektvezetőjeként. Olyan nagyszabású munkák fűződnek a nevéhez, mint a milánói Citylife vegyes használatú fejlesztése, vagy a szaúd-arábiai Riyadh’s King Abdullah pénzügyi negyed ikonikus vasútállomása. Emellett a praxis olasz és ausztrál projektjeiért felel. 
2010-ben RIBA Stirling-díjjal ismerték el munkásságát.

 

 

 

 

ETAN KIMMEL, társalapító, Kimmel Eshkolot Architects, Izrael

A Kimmel-Eshkolot Architects egy izraeli építésziroda, amelyet Etan Kimmel és Michal Kimmel-Eshkolot alapított 1986-ban Tel-Avivban. 2011-ben a cég kiérdemelte a Rechter Prize for Architecture elismerést, amelyet Izrael legrangosabb építészeti díjaként tartanak számon. Az elismerést az Izraeli Védelmi Erők fogyatékkal élő veteránjainak létrehozott, Be’er Shevában található rehabilitációs központjának kialakításáért kapták meg. Az épületet emellett az év projektjének választották az Israel Architecture magazin nemzetközi versenyén. A Kimmel Eshkolot Architects a Herzl-hegyi nemzeti emlékhely munkájával első díjat nyert a nemzetközi Dedalo Minosse versenyen, illetve megkapta a RIBA nemzetközi kiválósági díjat is 2018-ban.

 

 

BERNARD KHOURY, alapító, Bernard Khoury, Libanon

Az 1968-ban született Bernard Khoury libanoni építész a modernizmust képviselő Khalil Khoury (1929-2008) fia. Az építész Bejrútban töltötte fiatal éveit a polgárháború ideje alatt (1975-1990). Tanulmányait az Egyesült Államokban folytatta, a Rhode Island School of Designban diplomázott 1991-ben, majd két évvel később a Harvardon szerezte meg mesterdiplomáját. Bejrútba visszatérve megkezdte szakmai karrierjét, és 1993-ban megalapította a DW5 építészirodát. A polgárháború utáni időszakban a város és városi táj a tervező szellemi műhelyévé és legfőbb inspirációjává vált. Bernard Khouryt Borromini-díjjal tüntette ki Róma önkormányzata, amelyet negyven év alatti építészeknek ítélnek oda. 2014-ben a Velencei Biennálén a Bahreini Királyság nemzeti pavilonjának építésze és kurátora volt, továbbá társalapítója az Arab Építészeti Központnak.

 

 

 

 

 

LUKASZ PLATKOWSKI, iagzgató, Gensler, Egyesült Királyság

Lukasz Platkowski vállalati szinten az EMEA magasépítési gyakorlatáért és a régió tervezési területéért felelős vezetőjeként széleskörű tapasztalattal rendelkezik nagyméretű kereskedelmi, lakó- és közterületek tervezésében. 2004-ben csatlakozott a Genslerhez, azóta számos nemzetközi és multikulturális projektben vett részt, ahol arról vált ismertté, hogy a tervezés határait próbálja megkérdőjelezni. Vendégoktató a Nottinghami Egyetem Építészeti és Épített Környezeti szakán, valamint korábbi zsűritagja olyan elismeréseknek, mint a rangos LEAF Awards 2015 és 2016, illetve a World Architectural News. Emellett hozzájárul a BCO CTBUH stratégiai irányelveihez.

 

 

KRZYSZTOF INGARDEN, társalapító, INGARDEN & EWY ARCHITEKCI, Lengyelország

Krzysztof Ingarden 1982-ben diplomázott a Krakkói Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, 1987-ben doktori címet szerzett. 1983-1985 között a japán Tsukubai Egyetem Művészeti és Tervezési Iskolájában doktori gyakorlatát töltötte, 1984-1985 között a tokiói Arata Isozaki Atelier, 1987-től pedig a J.S.Polshek & Partners munkatársa volt New Yorkban. A JET Atelier (1991-2009) és az Ingarden & Ewý Architekci (1998-tól) társalapítójaként Jacek Ewývel közösen irányította az irodákat. 2003-tól előadója, 2003-2011 között dékánhelyettese volt a Krakkói Főiskola Építészeti és Képzőművészeti Karának, 2010 óta külföldi vizsgabiztos a brit Dundee Egyetem Építészeti Karán, 2002-től kezdődően pedig Japán tiszteletbeli konzulja Krakkóban.

 

 

 

MARTIN HRISTOV, alapító, E-Arch Studio, Bulgária

A várnai E-Arch Studio egy építészeti és várostervezési cég, amelyet Martin Hristov és Galina Baleva alapított 2001-ben. A csapat portfóliója színes, részt vettek már lakóépületek, szállodák, irodaházak, oktatási és egészségügyi intézmények, sportlétesítmények, ipari épületek és családi házak tervezésében is.

 

 

 

 

Időpont: 2021. november 23.
Helyszín: Budapest Marriott Hotel

MÉK továbbképzési akkreditáció folyamatban.
BÉK tagoknak kedvezményes árú belépő korlátozott számban elérhető: 40 EUR

Az eseményre a regisztráció már nyitott.

Az előadókat és a konferencia hetetnte frissülő részleteit az esemény facebook oldalán lehet bővebben megismerni.

/forrás: a Bék honlapja, sajtóközlemény/
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Foster & Partners tart Budapesten előadást

A Foster & Partners tart Budapesten előadást

Májusban jön a SHARE Hungary 2024 

Egy szög miatt...

Egy szög miatt...

Veszélyben az Építészek Háza, petíció indult a megmentéséért

Nyit a FUGA!

Nyit a FUGA!

Nagy Bálint előtt tiszteleg az első kiállítás.

Hirdetés