Az EQUITONE szálcement burkolatot valószínűleg egyetlen építésznek sem kell már bemutatni, de vajon tényleg ismerik-e ennek a homlokzati panelnek az összes műszaki pozitívumát és a bennük rejlő esztétikai sokszínűséget? Tudják-e hogy, miért érdemes már a tervezés fázisában ebben az átszellőztetett homlokzati burkolatban gondolkozniuk, és hogy valójában mi teszi költséghatékonysági és fenntarthatósági szempontból is jó választássá ezt az anyagot, és nem utolsó sorban, hogy hol és hogyan érdemes alkalmaznunk? Ezekre és még számos más kérdésre ad választ az EQUITONE építészek számára készült, kreditpontot érő szakmai előadása.
 


Az EQUITONE egy építészek által, építészek számára tervezett homlokzatburkolati panel. A teljes keresztmetszetében színezett szálcement egy látható kötőanyaggal megerősített, cement, cellulóz és természetes ásványtartalmú kompozit anyag, aminek gyártásával 1950 óta foglalkozik a gyártó. Az EQUITONE panelek vékonyak, könnyűek, perforálhatók és méretre vághatók, így szinte bármilyen épülethomlokzat burkolására alkalmasak, a lehető legoptimálisabb anyagfelhasználást biztosítva. Átszellőztetett homlokzatok lévén az EQUITONE panelekből megalkotott rendszerek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, ugyanakkor rendkívül tartósak, ellenállnak számos kihívásnak, valamint növelik az épületek energiahatékonyságát is.

Az EQUITONE burkolatok fenntarthatóság és újrahasznosíthatóság szempontjából is egyedülállók, hiszen moduláris jellegüknek köszönhetően könnyen fel- és leszerelhetők, ami nem csak egyszerű javíthatóságuk garanciája, de arra is lehetőséget nyújt, hogy az elemeket máshol újra felhasználhassák. Az építészek részéről a tudatos tervezés része, hogy már a tervezés fázisában – akár BIM modellek segítségével is – számolnak az EQUITONE burkolatokkal.
 

„Az EQUITONE nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egy épület megvalósulásának teljes folyamatát kövesse a tervezőasztaltól a kivitelezésen át az esetleges éveken át tartó utókövetéssel együtt. A tervezéskor már nagyon sok minden eldől, például, hogy egy projekt egyáltalán megvalósítható-e, belefér-e a költségkeretbe. Ennek nagyon fontos része az épületszerkezeti csomópontok mellett a homlokzati burkolatkiosztás, azaz a tudatos tervezés. Az anyagveszteség nemcsak a környezetvédelmi szempontból kritikus, hanem a túlzott veszteség aranytalanul megdrágíthat egy projektet így annak megvalósulása is kérdésessé válhat” – mondta el Chwala Gábor, az EQUITONE projektmenedzsere.

Éppen ezért fontos a cég számára, hogy akár kreditpontos előadások keretében, akár építészirodákban, vagy online tartott képzéseik során ösztönözze a tervezőket az átszellőztetett szálcement homlokzatok tudatos tervezésére.
 


Az EQUITONE építészek számára készült, Az átszellőztetett homlokzatburkolatok modern és tudatos tervezése és kivitelezése című szakmai előadásában a résztvevők megismerhetik a szálcement szépségeit, hagyományát és fejlődését, példákon keresztül bepillantást nyerhetnek az anyag kreatív alkalmazási módjaiba.

Az építészek ugyancsak megismerhetik az átszellőztetett homlokzatburkolatok alapvető tervezési követelményeit, energetikai és akusztikai tulajdonságait, a lehetséges rögzítési módszereket, tervezési alapelveket, valamint a szálcementburkolatok műszaki paramétereit, tanúsítványait és minősítéseit. Az egy kreditpontos online előadás az EQUITONE honlapján érhető el, 2022. december 31-ig.
 


EQUITONE | Web | Facebook | Instagram | LinkedIn | Pinterest

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Anyagtörténetek | Architectural Matters

Anyagtörténetek | Architectural Matters

Belgiumból érkezik a MOME előadássorozatának következő vendége

Építészet az Alpok napos oldaláról | Architectural Matters

Építészet az Alpok napos oldaláról | Architectural Matters

Folytatódik a MOME építészeti előadás sorozata

Hirdetés