A svábhegyi Református Óvodában a nevelőmunkát az építészet is segíti.

Már megjelenésében is impozánst látványt nyújt a svábhegyi Református Óvoda függönyfala, melynek minden profiltalálkozásánál szögtörés található. Az üvegfal nagy részét függőlegesen kettébontó, homlokzaton felfutó füves rámpa nemcsak emelkedik, hanem el is fordul a térben, ami tovább fokozza a különleges hatást.

2019 októberében tették le egy új református óvoda alapkövét a Svábhegyen. Az épület maga is szerepet játszik a funkció minél teljesebb betöltésében, nemcsak az esztétikuma révén, de a rendelkezésre álló helyiségek tágasságával, a korszerű játszóudvarral, és az épület körüli természeti környezettel. 

Az építészeti program egyik kiemelkedő szereplője a függönyfal. Az alapjaiban is szegmensíves, alsó és felső éleiben is tört függönyfal 700-nál is több egyedi térszöggel rendelkezik. A két szint magas óvodaépület egyes részein a trapéz alakú üvegeknek mind a két szintet át kellett hidalniuk osztás nélkül, így extrém méretű üvegpaneleket kellett alkalmazni, melyek magassága egyes részeken megközelítette a hat métert. Mivel a belső íven minden irányból térszögeket kellett vágni a függönyfalak osztóbordáinál, a bordák rögzítéséhez a szokványostól eltérő megoldásokat kellett alkalmazni.

A tervezői szándék szerint az új óvodaépület és környezete kiemelten alkalmas az egészségnevelés, a környezettudatosság, a természetszeretet, a korszerű mozgásfejlesztés magas szintű megvalósítására.

Így a homlokzat mögé is érdemes benézni: az épületben tágas csoportszobák, sószoba, tornaterem, fejlesztőszoba, korszerű melegítő-tálaló konyha, míg az udvaron labdapálya, szakmai szempontok alapján kialakított játszótér, meseösvény, tankert várja a gyerekeket. Az óvoda öt gyermekcsoportot, azaz mintegy 120-125 gyermeket tud befogadni.

További képekért kattints a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Janus-arcú villa

Janus-arcú villa

Precíz tömegjátékok. 

Visszafogott elegancia, maximális kényelem

Visszafogott elegancia, maximális kényelem

Hivalkodástól mentes luxus családi ház a Svábhegyen. Cikkünk az Octogon magazin 172-es (2021/8-as) lapszámából.

Óvoda kivételes függönyfallal

Óvoda kivételes függönyfallal

A svábhegyi Református Óvodában a nevelőmunkát az építészet is segíti.

Hirdetés