Folytatódik az Architectural Matters előadássorozat a MOME campusán, a fenntarthatóságról is szó lesz

A 2016-ban alapult Atelier LUMA sokszínű csapata a kultúra, a kézművesség, a humán tudományok, a társadalomtudományok és az innováció területén dolgozó tervezők, mérnökök, tudósok és szakértők tudását egyesíti. Ezt felhasználva tárják fel az olyan helyi anyagokban rejlő lehetőségeket, mint például az invazív növényfajok, az algák, a mezőgazdasági társtermékek vagy az ipari hulladék.

A LUMA együttműködési platformként működik és céljuk a helyi szereplőkkel együttműködve fenntartható, helyi megoldásokat létrehozni. Az évek során az Atelier LUMA különböző európai projektekben vesz részt, illetve nemzetközi intézményeket támogat kutatásaik megvalósításában kiterjesztve ezzel kutatási körét az arles-i biorégiótól nemzetközi szintre.

Sandra Revuelta Albero építészettel és anyaggal kapcsolatos kérdéseket kutat különböző projektek keretében, most pedig az Architectural Matters rendezvényen tart majd előadást a MOMÉ-n. Mielőtt a LUMA csapatához csatlakozott, Berlinben egy multidiszciplináris kollektíva tagjaként városi kontextussal és anyaggal foglalkozott. A londoni Central Saint Martins-ban tanult építészetet.

Az előadásokért továbbképzési kreditek járnak, melyek a Magyar Építészkamarán keresztül szerezhetők be. Az előadások ingyenesek és nyilvánosak.

A kamarai krediteket gyűjtő szakmabelieknek regisztrációhoz kötött.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tér- és hangulatképzés fénnyel

Tér- és hangulatképzés fénnyel

Kovács Kristóf Stúdió lámpa mestermunkája a MOME Formatervező művész MA szakán.

Barlangfal

Barlangfal

Víz alatti fantáziavilág elevenedik meg a Színes Város Csoport legújabb murális alkotásán.

Mókembé

Mókembé

Akik újraírják a várost.

Hirdetés