Hirdetés

Új közösségi terek jöhetnek létre a kizöldülő utcaszakaszon.

A Népszínház utcán két helyen is izgalmas átalakítások történnek 2020 őszén: a Kiss József utcai torkolat, illetve a Vay Ádám utca - Alföldi utca csomópont is barátságosabbá válik, olvasható a Józsefváros.hu-n

Jelenleg mindkét részen nehezen belátható szögben érkező autók, hatalmas kihasználatlan betonfelületek teszik veszélyessé és sivárrá a Népszínház utcát. A kis utcák vége most merőlegessé válik, az így felszabaduló területek pedig megtelnek valódi élettel.

A Népszínház utca a kerület egyik legsokszínűbb utcája. Az egykori kereskedőutca ma újra rengeteg különböző lehetőséget tartogat, a hagyományos józsefvárosi üzletek és vendéglátóhelyek mellett számos különböző nemzetiség ételeit lehet itt megkóstolni, miközben fontos közlekedési útvonal is ez a külvárosból befelé igyekvők számára.

A közterületeken a helyben lakók, a dolgozók, valamint az esti kikapcsolódást keresők jelentős gyalogosforgalmat jelentenek. Ennek ellenére a környéken a közterületeket szinte kizárólag közlekedésre használják. A utcában több olyan csomópont is épült itt annak idején, ami - mai szemmel nézve - barátságtalannak és túlméretezettnek hat. Az éles szögben becsatlakozó mellékutcák széles torkolata nem csak a gyalogosok átkelését teszi nehézkessé, de a csomópont így az autósok számára is nehezebben belátható, ami növeli a balesetek kockázatát. 

Az átalakítással felszabaduló területeken új közösségi terek jöhetnek létre, sőt, az idekerülő növények miatt kizöldül az utca. A környékbeli iskolásokkal és a civilekkel együtt pedig a köztéri művészet eszköztárát felhasználva nem csak zöldebbé, hanem színesebbé tesszük a Népszínház utcát. Az önkormányzat tervei között szerepel az egész utca felújítása és újragondolása, a mostani átalakítások csak az első lépést jelentik a befogadóbb és zöldebb Népszínház utcáról való gondolkodásban. 

Az átalakítás a Budapest Közúttal együttműködésben valósul meg.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Már építik az 5-ös metrót

Már építik az 5-ös metrót

Próbafúrásokat végeznek a Kálvin térnél, ez az építés első szakasza.

Miért nem zöld? A felújított népligeti metrómegálló

Miért nem zöld? A felújított népligeti metrómegálló

Szonettkoszorú a hármas metró déli állomásainak felújításáról, ötödik rész.

Gyűrött arcú reggelek a hármas metró vonalán

Gyűrött arcú reggelek a hármas metró vonalán

Szonettkoszorú a hármas metró déli állomásainak felújításáról, negyedik rész.

Hirdetés