Hirdetés

German Design Award díjat nyert a Nordic Light irodakomplexumban található iroda.

A Skanska Magyarország és a LAB5 büszkén jelentik be, hogy a Nordic Light irodakomplexumban található Skanska központi irodája a German Design Award 2020 (Német Design Díj 2020) Kiváló Építészet - Belsőépítészet kategóriájában díjat nyert. A Skanska elgondolásain alapuló, az ügyfél és a stúdió közötti sikeres együttműködés eredményeként létrejött design az irodai felhasználók jóllétére, a funkcionalitásra és a zöld környezetre összpontosít.

A Skanska Magyarország irodájának koncepcióját a budapesti székhelyű kortárs belsőépítészeti és építészeti stúdió, a LAB5 keltette életre az ügyfél zöld és jövőbiztos irodai környezet iránti elképzelései mentén. A Skanska és a LAB5 közötti gyümölcsöző együttműködés eredményeként létrejött design korábban már elnyerte a Centre for Creative Economy of Southeast Europe (Délkelet-Európa Kreatív Gazdaság Központja) által alapított regionális elismerést, a Big SEE Interior Design Award 2018 (Big SEE Belsőépítészeti Díj 2018) díjat.

Fotó: Batár Zsolt

„Ez volt a legizgalmasabb projektünk, ahol a természetes és az épített környezet összefonódik és együtt él. Az az igazán lenyűgöző ebben a formatervezésben, hogy az egyedi légkör és tér egyidőben lehet kényelmes, inspiráló és praktikus a mindennapok során” – mondta Dobos András, a LAB5 partnere és tervezője.

A German Design Award 2020 zsűrije külön dicsérte azt a megközelítést, amely a valódi növények természetességét hangsúlyozza, a növényeket és fákat térelválasztóként, illetve pihenő szigetekként integrálva, ami egyszerre fenntartható elképzelés, valamint természetes légkört is teremt az irodában. Kiemelték azt is, hogy a nyers beton mennyezet és a növények egyszerű fabútorokkal való társítása érdekes kontrasztot eredményez.

A zöld és fenntartható megoldások alkalmazása a Skanska üzleti filozófiájának alapja; a növények irodai designba történő integrációja e megközelítés szó szerint élő bizonyítéka.

Az irodában nincsenek válaszfalak, amelyek megoszthatnák a belső teret, ehelyett a biofilikus design eszközei, például a kis élő erdők tagolják több részre a helységet. Az iroda a Skanska által fejlesztett és épített Nordic Light irodakomplexumban található.

A Nordic Light Uno épülete

„A díjnyertes budapesti irodánk tükrözi, kik vagyunk: egy olyan vállalat, amelynek célja, hogy élen járjon a jóllétet, a fenntarthatóságot és az innovációt fókuszba helyező jövőbiztos munkahelyek létrehozásában. Fejlesztéseinket a lehető legmagasabb szintű fenntarthatósági tanúsítványoknak megfelelően építjük, és folyamatosan hangsúlyt fektetünk az emberközpontú terek létrehozására, amelyek növelik az irodák használóinak teljesítményét, illetve inspiráló és vonzó környezetet nyújtanak a tehetséges munkavállalóknak” – mondta Alexandra Tomášková, a Skanska magyarországi és csehországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.

„A Skanska budapesti központja az irodák azon új generációjához tartozik, ahol többféle munkaterület is található, a csendes irodarészek mellett a közös munkára kialakított részben több különböző tevékenységeket is végezhetnek a dolgozók – tette hozzá Ábrahám András, a Skanska Magyarország projektmenedzsere. – A tereket úgy tervezték, hogy maximalizálják a természetes fényt, valamint a zöld, élő természet jelenjen meg az irodában elősegítve, hogy munkatársaink kipihentebben és fókuszáltabban dolgozhassanak. A tény, hogy saját irodánk már másodszor nyer díjat, valódi elismerése annak, hogy élen járunk az inspiráló és kényelmes környezetet biztosító munkahelyek létrehozásában, ahol az emberek a legjobb teljesítményt tudják nyújtani”.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az éltető kert - A Mill Park irodaház

Az éltető kert - A Mill Park irodaház

Ami igazán felejthetetlenné teszi ezt az épületet, az az 5500 négyzetméteres kert, ami az irodaházak világában egyedülálló koncepció.

Rangos díjat nyert Németországban egy budakeszi családi ház

Rangos díjat nyert Németországban egy budakeszi családi ház

A Borsay Attila tervezte házat a German Design Award Excellent Architecture kategóriájában díjazták.

Változást szeretnénk a munkahelyeinken

Változást szeretnénk a munkahelyeinken

Mármint a magyarországi dolgozók kétharmada. Kertet és fitnesztermet szeretnének.

Hirdetés