A lengyel Medusa Group felhőkarcolóba tervezett designirodát, a helyszín természetes velejárójaként, lenyűgöző kilátással.

Przemo Łukasik és társa, Łukasz Zagała külföldről Lengyelországba hazatelepülve, 1997-ben alapította meg saját építészirodáját, a varsói székhelyű Medusa Group-ot. Legutóbb Varsó egyik legmagasabb felhőkarcolójában, a 35 emeletes Q22-ben megvalósult belsőépítészeti projektjükben is tökéletesen érvényesül a rájuk jellemző fiatalos, lendületes, pezsgő és kortárs indusztriál stílus. 

 

 

Könnyű dolga van annak, aki az Echo Investment irodájában a monitor bámulásától elfáradva a távolba tekintve pihentetné a szemét: mindössze elég elfordítania a fejét, és az ablakon át egészen Varsó határáig elláthat – ráadásul felülről.

 

 

A Medusa Group a megrendelő Echo Investement belső szabályzatát alapul vevő designt valósított meg. A tervezés során meghatározó szempont volt a zónarendszerű térrendezés, ennek megfelelően alakították ki a látványos munkaterületeket, tárgyalótereket, a pihenőrészeket, valamint a bizalmas megbeszélésekre alkalmas helyiségeket is.

 


Az iroda a felhőkarcoló legfelső szintjén, a 35. emeleten kapott helyet – mondanunk sem kell, a kilátás lélegzetelállító. Ezt a tökéletes adottságot szem előtt tartva helyezték el a a térben a különböző funkciójú zónákat. A projektben csak lengyel tervezők, művészek és gyártók munkáit válogatták be; az 50-es évek lengyel klasszikusai mellett kortársak, például Oskar Zięta, Tomek Rygalik és Piotr Kuchciński alkotásai is helyet kaptak.

A beltér alaphangulatát is a Lengyelország különböző tájegységeiből származó tárgyak határozzák meg: ülések Szczyrk felvonóliftjeiből, fonott napozókabinok Sopotból, de Tom Hanks kedvenc lengyel autómárkája, egy Polski Fiat 126p is az enteriőr része lett. A falakat az Echo Investment beruházásaihoz kapcsolódó grafikákkal dekorálták.

 

 

A Medusa Group Echo Investmentnek készült projektje magasabb szintre emeli az indusztriális irodaépítészetet – és nem csak a Q22 elemi sajátosságainak köszönhetően.

 

Medusa Group | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: Medusa Group

 

Még több fotó a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Modern kulturális központ és rózsafüzérpark a templom mellett

Modern kulturális központ és rózsafüzérpark a templom mellett

Így lett a névtelen városi térből vallásos jellegű találkozóhely a lengyelországi Bytomban.

Modern vadászház rozsdás acélburkolattal és rengeteg üvegfelülettel

Modern vadászház rozsdás acélburkolattal és rengeteg üvegfelülettel

A Besszádok hegységében, a lengyel-ukrán határ közelében épült fel ez az egyszerre nagyvonalú, mégis rejtőzködő, különleges vadászház.

Hirdetés