Nobu Hotel nyílt Varsóban.

Nobu Hotel nyílt a lengyel fővárosban, amely két épület összeépítésével ötvözi az 1920-as évek art deco stílusát a mai modern építészettel. Az Oscar-díjas Robert De Niro, Nobu Matsuhisa japán séf és Meir Teper vállalkozó közös projektjeként megvalósult, 117 szobával és lakosztállyal rendelkező, exkluzív ötcsillagos szálloda Varsó kulturális negyedében, a Mokotów-ban található.

A megközelítőleg 21,8 millió eurós projekt építési munkálatai 2017-ben kezdődtek, a szálloda idén augusztus 3-án nyitotta meg kapuit a világ minden tájáról érkező vendégek előtt. A Nobunak jelenleg csaknem 40 étterme van világszerte, és az étteremlánc sikere nyomán a Nobu alapítói úgy döntöttek, luxusszállodákat is létrehoznak a világ különböző nagyvárosaiban: London, Miami, Las Vegas és Malibu után Varsóban nyitották meg a 12. luxusszállodájukat.  

A szokatlan, trapéz alakú, elcsúsztatott szintekből álló üvegépület már ránézésre is különleges, egyedi jellegét mégis a zúzott üvegből készült üvegfelületei adják, amik anélkül zárják ki a külvilágot, hogy bentről a vendégeknek le kellene mondaniuk Varsó látványáról. A szálloda az egykori Rialto Hotel helyén épült, történelmi épületek ölelésében, ami az építészek részéről óvatos megközelítést tett szükségessé. A megoldás az lett, hogy a Rialto eredeti épületét egy klasszikus szárnnyá alakították át, és ezt bővítették ki egy kortárs új szerkezettel.

A modern épületrészt a lengyel Medusa Group építésziroda és a kaliforniai Studio PCH tervezte. A szálloda háromrétegű ablakait a Vitroterm-Murów cég szállította, a hatalmas üvegfelületeket alig észrevehetően egészítik ki a Swisspacer melegperemes távtartói, melyek a lehető legjobb szigetelést biztosítják. A szálloda összes közösségi terében a Grzegorz Jankilewicz Gyűjteményből származó modern lengyel művészek alkotásait díszítik, így az épületben a japán konyhaművészet mellett ízelítőt kaphatunk a kortárs lengyel művészetből és az 1920-as évek varsói építészetéből is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Modern apartmanok, elegáns lobby, és borospince Pécs új apartmanszállodájában

Modern apartmanok, elegáns lobby, és borospince Pécs új apartmanszállodájában

Várhatóan májustól fogadja első vendégeit Pécs központjában a felnőttbarát Fibula Residence Hotel & Wellness.

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Az ötcsillagos borsodi hotelt felújítják, a berendezéseit újra cserélik.

„Az emberek költeni akarnak”

„Az emberek költeni akarnak”

Portfolio Property Investment Forum 2020.

Hirdetés