Az utolsó vendég kijelentkezésével új időszámítás kezdődött a budapesti Starlight Suiten Hotel életében.

Húsz évvel a Starlight Suiten Hotel megnyitása után a tulajdonos CPI Property Group a szálloda teljes felújítása mellett döntött. November 4-én, az utolsó vendég kijelentkezésével elindult az új időszámítás.

A felújítási munkálatok előtt a szállodát üzemeltető CPI Hotels Hungary csapata egy rendhagyó partner party-ra hívta a legfontosabb ügyfeleit:

a vendégek a személyzet útmutatásával és segítségével megtehették az első lépéseket a szálloda átalakításában: szállodai szobákat bonthattak, megkezdhették a dekorálás egyedi tervezésű graffitik elkészítésével, paintballal gyakorolhatták a célba lövést a szálloda folyosóin, és egy rögtönzött szállodai szabadulószoba segítségével megkeresték a szálloda kulcsát,

amelyet az üzemeltetők szimbolikusan átadtak a kivitelezést végző EBH Invest képviselőinek.

A rendezvény kapocsként köti össze a szálloda múltját a Varrodesign nemzetközileg is elismert csapata által megálmodott jövőjével, valamint jó apropó volt a CPI PG legújabb szállodai projektjének, a Four Seasons Gresham Palace és a jelenlegi Starlight között fekvő épület (Mérleg u. 4) szállodává alakításának beharangozására is.

Starlight-ból - Mamaison

A város legfrekventáltabb turisztikai központjában, Budapest egyik jelképének nevezhető ikonikus Lánchídtól pár lépésnyire fekvő szálloda felújítása során a szálloda külső és belső képe egy új szinten képviseli majd a Mamaison brandet. A vendégek várhatóan 2020 nyarán már megújult külsővel, egy kifinomult eleganciával megkreált funkcionális belső terekkel találkozhatnak.

A munkálatok során megújul a szálloda homlokzata, feltűnően átalakul a bejárata, a recepció, a lobbi és természetesen az 54 vendégszoba, valamint kialakításra kerül egy 15 méteres medencének is otthont adó 200 m2-es Spa (Relaxációs és fitness központ) is.

A felújítás célja, hogy a szálloda a jelenleg is egyedülállóan tágas szobái, lakosztályai (36-95 nm) Varró Zoltánnak köszönhetően új design mellett funkcionálisan is többet kínáljanak egy átlagos szállodai szobánál.

A 26 Superior szoba (36-40 nm) különlegességként a hálószobában helyet kapó extravagáns kád, vagy a szokatlan formájú pihenősarok jelenti. A szálloda 25 lakosztálya egy- illetve kéthálós apartmanként teljesen felszerelt konyhával kiegészülve a hosszabb távon tartózkodó üzleti vendégkör igényeit célozzák meg. A rövidebb vagy hosszabb távú tartózkodású nagyobb családok, baráti társaságok igényeit figyelembe véve a szálloda lakosztályai összenyithatóak, így akár 12 darab kéthálós apartman is kialakítható.

A szálloda 7. emeletén három különleges lakosztályt alakítanak ki: mindhárom Penthouse jellegű Suite-hez tartozik egy-egy terasz (10-25 m2) kilátással a Dunára és a Budai Várnegyedre. A három Penthouse lakosztály egyike a szálloda ékkövének számító Mamaison Signature Suite, mely 95 nm-en hamisítatlan Varrodesign belsőépítészeti megoldásokkal, és egy 25 m2-es terasszal kiegészülve várja a különleges élményekre vágyó vendégeit – a lakosztály összenyitva a szomszédos Penthouse szobával közel 150 m2-re egészül ki.

A szállodát az üzemeltető CPI Hotels Hungary Kft. a már jól ismert Mamaison brandnév alatt a Hotelstar 4 csillag Superior besorolás kritériumainak megfelelően fogja üzemeltetni – a szálloda nevét később hozzák nyilvánosságra.

M4 projekt

A meglévő szálloda bemutatása mellett az üzemeltetők képviselői egy teljesen új projektet is bemutattak a partnereknek. A Starlight épületének átalakítását végző EBH Investet bízta meg a CPI PG a szomszédos épület irodaépületből szállodává alakításával is. A munkálatok minkét épületben 2019 novemberében kezdődnek. A Mérleg u. 4. szám alatt található épületből szintén a Varrodesign tervei alapján egy 99 szobával rendelkező, 3 csillag Superior besorolású szállodát alakítanak ki.

A körhintát idéző lobbi bár - Kép: Varrodesign

Az üdítően laza funky retro design egy új színfoltot jelent majd a belváros szállodai kínálatában. Funkcionális kialakítású szobák, tágas laza hangulatú közösségi terek és egy különleges körhintát idéző központi lobby bár teszi összetéveszthetetlenné az új szállodát. A szállodát a CPI Hotels által Közép-kelet Európában képviselt Choice Hotels egyik márkája, a Comfort Brand égisze alatt fogják üzemeltetni – a szálloda nevét később harangozzák be. Az új szálloda nyitását 2021 januárjára tervezik.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Párisi Udvar felér egy időutazással

A Párisi Udvar felér egy időutazással

Korok és stílusok, fantázia és valóság, élő munka és százéves high-tech alkot lélegzetelállító elegyet.

Könyvtár és hotel lett az elhagyatott kínai vályogházból

Könyvtár és hotel lett az elhagyatott kínai vályogházból

Az építészirodát azzal bízták meg, hogy alakítson ki az épületből egy 20 fő elszállásolására alkalmas hotelt, amely egyben könyvtár is.

Videón Szolnok első ötcsillagos szállodája

Videón Szolnok első ötcsillagos szállodája

A 120 szobás hotel a vízisporttelep mellé épül, a látványtervekről videón mutatott be a város.

Hirdetés