Egy lakóház a közösségi interakciók felpezsdítéséért

Találkozás a magány helyett. Aktivitás a stagnálással szemben. A Pozsonyban egy nemzetközi szakértői csapat közreműködésével megvalósított lakótornyok olyan úttörő épített környezetet hoznak létre, amely a közöny helyett az emberi interakciókat hivatott erősíteni.
 


A projekt egy 20 emeletes északi és egy 17 emeletes déli toronyból áll, amelyek között egy nyolc emelet magas összekötő épület található. Az AllesWirdGut vezető tervező építészként a lakások tervezése mellett – a kisebb egységektől a családi lakásokon át a teraszos penthouse lakásokig – a homlokzati kialakításra összpontosította figyelmét, és jellegzetes kocka alakú loggiákkal bontotta meg a homlokzat képét. A háromdimenziós buborékszerű épületréteg további szabadtéri alapterületet biztosít, és védelmet nyújt a nap, a szél és az eső ellen. 
 

„Célunk az volt, hogy az épület elég karakteres legyen ahhoz, hogy megállja a helyét a város északkeleti részén található barnamezős területén. Egy olyan terv, amely elég független ahhoz, hogy túlélje a rövid életű építészeti divatokat, és képes legyen követendő mintát nyújtani. Egy ház, amely elég intelligens ahhoz, hogy a szó szoros értelmében új szférába emelje a társadalmi és emberi interakciók jelentőségét” – vallják az építészek. 

A belső térben az előcsarnokok kétszeres belmagasságúak, elrendezésük és kialakításuk nagyvonalú. Ez a közösségi használatú terek fontosságát hangsúlyozza, csakúgy, mint az összekötő középső épület tetején lévő parkolóház. A projekt egy újabb példa az AllesWirdGut innovatív megközelítésére a lakásépítésben amely a lakók mindennapi életére összpontosít, és megfelel az erőforrás-takarékos építés, illetve a fenntarthatóság magas követelményeinek.

 


AllesWirdGut | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Pozsony új tornyai

Pozsony új tornyai

Egy lakóház a közösségi interakciók felpezsdítéséért

Határátlépés: Így mutatkozott be Pozsonyban a Design without Borders kiállítás

Határátlépés: Így mutatkozott be Pozsonyban a Design without Borders kiállítás

Határtalan Design kiállítás nyílt Pozsonyban.

Pozsony, a „szocmodern kánaán”

Pozsony, a „szocmodern kánaán”

Bolega Niki fotográfus két napja a szlovák fővárosban.

Hirdetés