Hirdetés

Nem akartak téglát használni, így esett a választás az eleganciát sugárzó szálcement homlokzatburkolatra.

Méltó helyszínen, a Millenáris parkban kapott új otthont a hazai táncszíntér legfontosabb központja, a Nemzeti Táncszínház. A döntően téglával burkolt épületek között nem hivalkodó megjelenésével a környezetébe simuló épület külsején és belsőjében egyaránt megtalálható az elegáns Equitone szálcement homlokzatburkolat.

Forrás: Equitone

Az új Nemzeti Táncszínház épülete – amelyet a ZDA – Zoboki Építésziroda és az Archiflex Stúdió tervezett - oly könnyeden, mégis határozottan illeszkedik környezetébe, amilyen finom, lágy és olykor karakteres vagy dinamikus egy táncos mozdulata.  Az épület külsején és belsején egyaránt megtalálható a könnyed elegancia, mégis karakán megjelenés együttese. Az erős fa építőanyag egyszerűséget és lágyságot sugalló látványát, az eleganciát sugárzó szálcement homlokzatburkolattal egészítették ki.

„Elsősorban elméleti megfontolásból nem akartunk a téglacsarnok metszetében téglát használni, hanem valami ettől eltérő, de homogén, nagyelemes felületet kerestünk. Az Equitone-nál találtuk meg a nekünk legmegfelelőbb egyenletesen strukturált, de homogén látványt. ” – indokolta az anyagválasztást Lente András, az Archiflex Stúdió építésziroda tervezője. „A rendelkezésre álló anyagminták közöl könnyen választottunk, ez is része volt a rugalmas együttműködésnek.” – folytatta.

Anyagában természetes épület

Az anyagminták közöl a tervezők a homok szín mellett döntöttek, így az épület külsején és belsejében a körülbelül 500 négyzetméternyi Equitone [linea] LT60 anyag dominál, amelyet néhány felületen a [natura] modell egészít ki. Az egyedülálló, 3D felületű, anyagában színezett Equitone [linea] szálcement homlokzatburkolat vonalas szerkezete kiemeli a szálcement anyag textúráját, amely a nap bármely pillanatában változatos megjelenést biztosít a napsütés változó hajlásszögének köszönhetően. A termék rendelkezésre áll a megszokott lapméretekben, de a lapok tetszés szerint rugalmasan formálhatók. A szálcement természetes ásvány tartalmú kompozit anyag, egyedülálló esztétikai és fizikai tulajdonságokkal és könnyű alakíthatóságával; dekoratív felületével kiválóan alkalmas szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolatok kialakítására.


Idén is lesz Equitone pályázat!

„A szépség és ésszerűség egysége” mottóval hirdeti meg idén a mára hagyományos, építészek és építészhallgatók munkájának elismerésére hivatott pályázatát a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó Equitone. Az 1 100 000 Ft összedíjazású versenyre 2020. január 20-ig várja a zsűri a kész és az akár terv szinten lévő épületek anyagait, és a hallgatói terveket. A pályázatról bővebb részleteket itt találtok.

További információ: www.equitone.hu

(x)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

EQUITONE: egyszerű és dinamikus

EQUITONE: egyszerű és dinamikus

Kreatív és minőségi megoldások a szálcement homlokzatburkolati anyag használatában.

Városfejlesztés Bécsben: szálcement burkolat a bérlakásokon

Városfejlesztés Bécsben: szálcement burkolat a bérlakásokon

A megváltozott munkavégzési szokásokhoz igazodik a városfejlesztés.

Ma nyílik meg a Nemzeti Táncszínház új épülete

Ma nyílik meg a Nemzeti Táncszínház új épülete

Új színtérrel bővül Budapest kulturális palettája.

Hirdetés