Hirdetés

A szépség és ésszerűség egysége

Equitone építész és építészhallgatói pályázat 2019.

Hirdetés

„A szépség és ésszerűség egysége” mottóval hirdeti meg idén a mára hagyományos, építészek és építészhallgatók munkájának elismerésére hivatott pályázatát a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó Equitone. Az 1 100 000 Ft összedíjazású versenyre 2020. január 20-ig várja a zsűri a kész és az akár terv szinten lévő épületek anyagait, és a hallgatói terveket.

Az elmúlt évek pályázatai jól mutatják, hogy mára nem csupán elegáns lakóépületeken jelenik meg az Equitone szálcement homlokzatburkolat, de egyre népszerűbb ez a tartós és szép anyag a középületeket tervezők körében is. A pályázat célja nem változott:

az építészek munkájának elismerése mellett az anyaghasználat változatosságának és az Equitone szálcement lapokkal burkolt épületek sokszínűségének bemutatása.

Emellett a kiíró a pályázattal is hozzá kíván járulni az egyre inkább elvárt és népszerű, a környezettudatosságot fókuszba állító, felelős tervezői gondolkodás terjedéséhez. Ez is indokolta az idei évi pályázat fő üzenetének megválasztását. A mottó azt fejezi ki, hogy ugyan az Equitone anyag az épületek esztétikájához vitathatatlanul hozzájárul, nem feledkezhetünk meg az épületburok az energiafelhasználásra gyakorolt hatásáról, valamint a tartósságra való törekvésről sem. Mindezt pedig az Equitone szálcement burkolat változatos megjelenéssel kínálja felhasználóinak.

Pályázati feltételek

A hallgatók esetén továbbra is a kiíró elvárása, hogy a pályázó megismerje az anyag alkalmazástechnikáját és annak megfelelően alkalmazza azt bármely iskolai munkáján, vagy kifejezetten a pályázat számára készült tervén. A pályázati díjazás építészek esetén összesen 800 000 Ft, míg építészhallgatók esetén 300 000 Ft, amelynek felosztásáról a zsűri szabadon dönt.

A zsűri tagjai 2019-ben

  • Patartics Zorán, Ybl Miklós-, Pro Architectura díjas építész
  • Tima Zoltán, Prima Primissima-, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
  • Vikár András DLA, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
  • Szalkai-Szabó Zoltán, projekt manager, Equitone

Pályázati határidők

A pályázat benyújtási határideje: 2020. január 20. Díjátadó ünnepség: 2020. első negyedévében egy gálaest keretében, ahová minden pályázó és a kiíró számára más, fontos szakemberek is meghívást kapnak.

Egyéb információk

  • Bővebb információkért kattintsatok ide, vagy keressétek közvetlenül a lebonyolítót: Build-Communication Kft., telefon: (23) 611-028, (23) 611-029, iroda@buildmarketing.hu.
  • További információ az Equitone termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatosan: Szalkai-Szabó Zoltán, projekt manager, Equitone, e-mail: zoltan.szalkai-szabo@etexgroup.com, T: (30) 237-1668, www.equitone.hu.Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Miért akarják bezárni Frank Lloyd Wright építészeti iskoláját?

Miért akarják bezárni Frank Lloyd Wright építészeti iskoláját?

Méltatlan háború dúl Frank Lloyd Wright öröksége körül.

Kínában lassan visszatérnek irodáikba az építészek

Kínában lassan visszatérnek irodáikba az építészek

A járvány növelte a dolgozók közötti összefonódást és a szolidaritást.

A Morphosis épülete lehet Los Angeles új ikonja

A Morphosis épülete lehet Los Angeles új ikonja

Los Angeles bulinegyedében 2021-ben kezdődik az építkezés.

Hirdetés