Hirdetés

Nagy Csaba Prima Primissima díjas

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Nagy Csaba (Archikon) kapott elismerést. 

Hirdetés

Meséskert óvoda, százlakásos passzívház, műemlék rekonstrukciók, hazai és nemzetközi díjak minden mennyiségben - ez az Archikon építész iroda siker-listája, mely most Nagy Csaba Prima Primissima díjával bővült. Az iroda mindig is csapatban gondolkozott, az építész a díjátadón is hangsúlyozta, hogy ez az elismerés tervezőtársai és az egész iroda sikere. 

Az Archikon neve ma már megkerülhetetlen a hazai építészeti piacon. A rendszerváltással egyidős cég filozófiája nem a trendkövetésről, hanem a minőségről, a tudatos építkezésről, a csapatmunkáról és a kreatív megoldásokról szól. Számukra a sikeres projektek az alkotók, szakemberek, beruházók és a felhasználók  bevonásával - közös stratégia alkotás mentén, együttműködéssel jönnek létre. És pont ez az, amiért az Archikon sorra bezsebeli az elismeréseket, hiszen a megvalósult munkáikon is látszik ez a filozófia. Ők az építészeti minőségre törekednek, amihez a következetes design- és környezettudatos gondolkodásmód társul. Hisznek abban, hogy terveikkel megóvják az építészeti értékeket, formálják kultúránkat és jobbá, élhetővé teszik a mindannyiunkat körülvevő épített környezetet. A nagyvonalú gondolati tisztaságról és következetességről olyan épületek tanúskodnak, mint a Meséskert óvoda, a Plalatinus Strandfürdő rekonstrukciója, a Százlakásos passzívház, a Hotel Moments, a Láng Művelődési ház vagy a hamarosan elkészülő Párisi Udvar. 

Az elmúlt évek alatt 480 Prima és Primissima díjat adtak át, melyeknél mindig a jelöltek, a díjazottak teljesítménye volt a meghatározó. Az idén 16 éves alapítvány erkölcsi és anyagi támogatás terén is egyedülálló. A díj jelentős hozzájárulást jelent a kulturális sokszínűség megőrzéséhez, a nem termelői szférában dolgozó tudósok, művészek, köznevelők és sportolók elismeréséhez, munkásságuk megismertetéséhez.

Mindannyiukban közös, hogy kimagasló tehetségük sok éven át, akár egész életen át tartó kemény munkával és áldozatvállalással párosul" - hangsúlyozta Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke.


A passzívház-technológiájú Meséskert Óvoda, amely elkészülte óta több díjat is elnyertA Mies van der Rohe-díj magyar jelöltjei között lévő, Pro Architectura díjat elnyert Palatinus Strandfürdő rekonstrukciója
 

 


A Budapest Építészeti Nívódíjas és FIABCI-díjas Hotel Moments
 

 

 

A 2018-as Piranesi-díj magyar finalistái között lévő Láng Művelődési Ház
 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Itt nem vagy egyedül - Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány központja

Itt nem vagy egyedül - Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány központja

A pasztelles színek miatt mintha kicsit Wes Anderson gyerekeket és felnőtteket egyaránt elbűvölni képes mozijában lennénk.

Építészeti stúdió és design brand az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Építészeti stúdió és design brand az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Biogazdaság, hátizsák vagy esetleg egy építészeti stúdió lesz a befutó? Inspiráló alkotások a hazai kreatív világból, szavazni február 10-ig lehet.

„Ez a ház tele van meglepetésekkel!”

„Ez a ház tele van meglepetésekkel!”

Nagy Csaba (Archikon) a Párisi Udvar rózsaablak mögött megbújó fürdőszobájáról, és egyéb különlegességeiről nyilatkozott.

Hirdetés