Hirdetés

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Nagy Csaba (Archikon) kapott elismerést. 

Meséskert óvoda, százlakásos passzívház, műemlék rekonstrukciók, hazai és nemzetközi díjak minden mennyiségben - ez az Archikon építész iroda siker-listája, mely most Nagy Csaba Prima Primissima díjával bővült. Az iroda mindig is csapatban gondolkozott, az építész a díjátadón is hangsúlyozta, hogy ez az elismerés tervezőtársai és az egész iroda sikere. 

Az Archikon neve ma már megkerülhetetlen a hazai építészeti piacon. A rendszerváltással egyidős cég filozófiája nem a trendkövetésről, hanem a minőségről, a tudatos építkezésről, a csapatmunkáról és a kreatív megoldásokról szól. Számukra a sikeres projektek az alkotók, szakemberek, beruházók és a felhasználók  bevonásával - közös stratégia alkotás mentén, együttműködéssel jönnek létre. És pont ez az, amiért az Archikon sorra bezsebeli az elismeréseket, hiszen a megvalósult munkáikon is látszik ez a filozófia. Ők az építészeti minőségre törekednek, amihez a következetes design- és környezettudatos gondolkodásmód társul. Hisznek abban, hogy terveikkel megóvják az építészeti értékeket, formálják kultúránkat és jobbá, élhetővé teszik a mindannyiunkat körülvevő épített környezetet. A nagyvonalú gondolati tisztaságról és következetességről olyan épületek tanúskodnak, mint a Meséskert óvoda, a Plalatinus Strandfürdő rekonstrukciója, a Százlakásos passzívház, a Hotel Moments, a Láng Művelődési ház vagy a hamarosan elkészülő Párisi Udvar. 

Az elmúlt évek alatt 480 Prima és Primissima díjat adtak át, melyeknél mindig a jelöltek, a díjazottak teljesítménye volt a meghatározó. Az idén 16 éves alapítvány erkölcsi és anyagi támogatás terén is egyedülálló. A díj jelentős hozzájárulást jelent a kulturális sokszínűség megőrzéséhez, a nem termelői szférában dolgozó tudósok, művészek, köznevelők és sportolók elismeréséhez, munkásságuk megismertetéséhez.

Mindannyiukban közös, hogy kimagasló tehetségük sok éven át, akár egész életen át tartó kemény munkával és áldozatvállalással párosul" - hangsúlyozta Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke.


A passzívház-technológiájú Meséskert Óvoda, amely elkészülte óta több díjat is elnyertA Mies van der Rohe-díj magyar jelöltjei között lévő, Pro Architectura díjat elnyert Palatinus Strandfürdő rekonstrukciója
 

 


A Budapest Építészeti Nívódíjas és FIABCI-díjas Hotel Moments
 

 

 

A 2018-as Piranesi-díj magyar finalistái között lévő Láng Művelődési Ház
 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újabb két magyar építészirodát jelöltek Mies van der Rohe Awardra

Újabb két magyar építészirodát jelöltek Mies van der Rohe Awardra

Közzétette a teljes listát a Mies Alapítvány, melyhez az építész stúdió és a Dobrosi Architects is csatlakozott.

Hat pályaművet díjaztak a Tata Szíve Tervpályázaton

Hat pályaművet díjaztak a Tata Szíve Tervpályázaton

Az első helyezett a Fernezelyi Kft. és a GARTEN-STUDIO Kft. közös pályaműve lett.

Az Építészeti Nívódíj ünnepe Angyalföldön

Az Építészeti Nívódíj ünnepe Angyalföldön

Tábla kerül a sokszorosan díjazott Vizafogó Óvoda épületére.

Hirdetés