Cartwright Éva, a Somlói Borok Boltjának tulajdonosa írt nyílt levelet az épület megmentéséért, a Kreinbacher Birtok válaszolt.

Nyílt levelet írt Kreinbacher Józsefnek, a Kreinbacher Birtok Somló alapító tulajdonosának Cartwright Éva, a Somlói Borok Boltjának tulajdonosa a Szobrász Pince megmentése érdekében. Alább közöljük a Facebookon megfogalmazott levelet, illetve a Birtok arra adott válaszát.

Tisztelt Kreinbacher Úr!

Mi nem ismerjük egymást személyesen, de abból, amit Ön a Birtok alapítása óta a Somló infrastruktúrájának fejlesztéséért és jó hírnevéért tett, arra következtetek, hogy Ön is szereti ezt a hegyet. A magam, a Somlói közösség és az ide látogató vendégeink nevében azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy a közelmúltban az Önök birtokába került Szobrász Pincét ne engedjék tovább állagában romolni!

Ez a kicsiny épület a Somló egyik jelképe. Ha Ön végignézi az elmúlt pár évben a Somlóról megjelent cikkeket, azok szinte kivétel nélkül tartalmaznak fotót a Szobrász pincéről - még azok is, amelyikek egyébként az Ön Birtokát, és annak modern építészeti értékét méltatják! Mióta Önöké lett a terület, nem múlik el nap, hogy a Somlón sétáló, boltomba betérő vendégek ne kérdezzenek rá erre az épületre: kié, miért hagyják tönkremenni, hogyhogy a szőlő gondozott mellette, de az épület nem, lehet-e valamit tenni a megmentéséért...

A somlói Szobrász pince - Forrás: Facebook

Kreinbacher Úr! A Somló sokszínű! Mindig is az volt! Nem csak elegánsan sötétszürke és ezüst! Én hiszek abban, hogy Ön tudja, hogy ez a sokszínűség az, ami az embereket újra és újra ide vonzza hozzánk és hogy ez közös kincsünk, közös tőkénk - és hogy ez a sokszínűség megőrzendő érték!

Véleményünk szerint ennek az épületnek a felújítási költsége nincs arányban azzal a negatív PR értékkel, amit annak a felismerése okoz az ide látogatókban, hogy a mostanra kritikus állagromlás megállításáért pont a Kreinbacher Birtok nem tesz semmit. Biztos vagyok abban, hogy amennyiben úgy dönt, hogy intézkedik az épület megmentéséről, gesztusát azok is értékelik majd, akik egyébként az Önök világszínvonalú termékeikért, többszörösen építészeti díjnyertes szállodájukba és éttermükbe látogatnak a Somlóra, mert ők sem csak Önöknél töltik a hétvégét és ők is élvezettel és kíváncsian járják be több napig ezt a varázslatos hegyet!

A Szobrász pince megmentése érdekében nyilvános petíciót indítottunk, ennek állásáról itt tájékozódhat.

Bízva pozitív válaszában, köszönettel és tisztelettel:
Cartwright Éva, a Somlói Borok Boltjának tulajdonosa

FRISSÍTÉS: Röviddel a levél megszületése után, még októberben megszületett a válasz is:

Tisztelt Cartwright Éva / Somlói Borok Boltja!

Levele eljutott hozzánk és úgy látjuk, a közösségi kezdeményezés és petíció a Szobrász-pince védelmére teljesen egybeesik saját szándékainkkal. Jelenleg egy olyan terven dolgozunk, amely (többek között) a somlói élményfejlesztésre vonatkozik, ennek részeként a Szobrász-pincét is szeretnénk hasznosítani. Amikor eljön az ideje, szívesen adunk további tájékoztatást terveinkről.

Kreinbacher Birtok

Egyelőre tehát itt tart az ügy, a Szobrász-pince megmentésében bízva várjuk a folytatást.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mentsük meg a Somló hegyi Szobrász Pincét!

Mentsük meg a Somló hegyi Szobrász Pincét!

Cartwright Éva, a Somlói Borok Boltjának tulajdonosa írt nyílt levelet az épület megmentéséért, a Kreinbacher Birtok válaszolt.

A jövő az energiaközösségekben van

A jövő az energiaközösségekben van

Beszélgetés Nógrádi Péter épületgépész mérnökkel.

Ősfák árnyékában
  • 2022-11-30 09:00
  • Deco

Ősfák árnyékában

Kortárs mediterrán a magyar tenger partján.

Hirdetés