Átadták a B+N Referencia Zrt. által felújított tantermeket a BKSZC Budapesti Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikumban.

Modern design, elegáns színekbe öltözött terem várja a diákokat a BKSZC Budapesti Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikumban. A B+N Referencia Zrt. által felújított tanteremben a digitális technológiát is a tanulás szolgálatába állították. 

 

Magyarország vezető létesítményüzemeltető társasága, a magyar tulajdonú B+N Referencia Zrt. szakemberei számára személyes kötődésük miatt is fontos volt a felújítás, ugyanis közülük többen is ebben az iskolában végezték középfokú tanulmányaikat. A projekt 2019 szeptemberében indult.

A cél „csupán” annyi volt, hogy a diákok igényes, és a 21. század követelményeinek megfelelő környezetben tanuljanak.

Ezért a cég munkatársai a magas minőségű kivitelezés mellett kiemelt figyelmet fordítottak az arculati elemek megalkotására is. A Szakipari és Villamossági Mérnökség közösen dolgoztak a terem technikai megújításán. A modern designelemeket és a grafikákat pedig a marketing osztály munkatársai készítették el.  A terem megújult világával a diákok és a tanárok egyaránt elégedettek, számos pozitív visszajelzés érkezett tőlük.

 

 

A szoros együttműködés a vállalat és a technikum között két évvel ezelőtt, egy pályaorientációs nap alkalmával kezdődött. Azóta számos közös szakmai programot szerveztek. Az iskola több diákja a B+N-nél végzi nyári gyakorlatát, a cég építkezésein segítenek a költségvetések összeállításában, a projektek előkészítésében.

A társaság támogatja a végzett diákokat. Közülük, a cégnél dolgozók – MSC és BSC szintű egyetemi, építészmérnöki és építőmérnöki – képzését anyagilag segíti.

Kéziszerszámokat is biztosítottak az iskola részére, amelyeket a diákok használnak a gyakorlati képzés során. Az együttműködés mindkét fél számára előnyös, hiszen a diákok magas színvonalú képzése a B+N munkaerő-utánpótlása szempontjából is lényeges. Mindkét szervezet hosszú távú együttműködésben gondolkozik. 

 

 

A tantermet Szíj Csaba, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgató helyettese és Varga András, az iskola igazgatója adta át a diákoknak. 
 

A BKSZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum az ország egyik legnagyobb múltú, tradicionális szakképző intézménye. Az iskola elődjeként számontartott intézmény már a magyarországi szakképzés kezdeti időszakában, 1879-ben megnyitotta kapuit a tanulni vágyók előtt, és azóta is magas szintű szakmai oktatást biztosít számukra. A diákok sokszínű képzés során fejleszthetik magukat, a gyakorlati képzés keretében a munkaerőpiacon is kamatoztatható tudást és tapasztalatot szerezhetnek.Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Előkerültek a koronavírus nyertesei

Előkerültek a koronavírus nyertesei

Rengetegen leosontak a barkácsboltba a karanténból.

Itt lakott Vörösmarty Mihály

Itt lakott Vörösmarty Mihály

Megújult a költő egykori kápolnásnyéki otthona.

Értéket ment és munkahelyeket teremt a Népi Építészeti Program

Értéket ment és munkahelyeket teremt a Népi Építészeti Program

A megmentendő, kiemelt értékek közé tartoznak a tájházak is.

Hirdetés