Hirdetés

Még nem késő Mintaházparkot tervezned

Az ÉMI pályázatára április 30-ig küldhetsz be szándéknyilatkozatot.

Április 30-ig van lehetőség szándéknyilatkozatot beküldeni az ÉMI által kiírt Nemzeti Mintaházpark és látogatóközpont bemutató lakóházainak megépítésére kiírt pályázatra. A pályázatra bármely, az építési ágazatban jelen lévő cég, szervezet, egyesület, felsőoktatási intézmény jelentkezhet.

Az ÉMI Nemzeti Mintaházpark és látogatóközpontban a nyertes pályázóknak lehetőségük nyílik innovatív építőipari megoldásaik, termékeik és kapcsolódó szolgáltatásaik bemutatására, népszerűsítésére.

A pályázatokat két körben értékelik, a szándéknyilatkozat benyújtási határideje 2020. április 30., az első bírálati szakaszhoz 2020. június 8-ig, a második bírálati szakaszhoz pedig 2020. augusztus 31-ig lehet benyújtani a szükséges dokumentumokat.

Előzmények

A Solar Decathlon Europe 2019  nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny rendezési jogát az ÉMI Nonprofit Kft. nyerte el Szentendre Város Önkormányzatával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel partnerségben.

Az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában, Szentendrén megrendezett 2019-es esemény során tíz prototípus mintaházat két hét alatt épített fel a 27 nemzetközi egyetem által alkotott tíz csapat.

A nulla energiás, kulcsrakész mintaházakra több, mint 15 ezer ember volt kíváncsi személyesen nagy sajtóérdeklődés mellett, illetve a 2019. szeptember 30-i zárás után is érdeklődtek a házak megtekintése iránt a szakma, a lakosság és a média köréből egyaránt.

Az esemény során megépült mintaházak egy része a helyszínen maradt és megalapozza a 2020-ban nyitó Mintaházpark és látogatóközpont kialakítását. Az így létrejövő ÉMI Nemzeti Mintaházpark és látogatóközpont hazai szakmai rendezvények otthonává és innovációs megoldások bemutató helyszínévé válik. A XXI. századi modern technológiákat bemutató látogatóközpont a lakosság számára, továbbá szakembereknek, oktatóknak, tanulóknak, építtetőknek is egyfajta építőipari tudástranszfer központjává válhat.

További részletek a teljes pályázati kiírásban olvashatók.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Jógafürdő Debrecen mellett

Jógafürdő Debrecen mellett

Ember, jóga, természet és építészet viszonyait vizsgálja Horváth Anett diplomaterve. 

Divattal vagy designnal kapcsolatos innovatív megoldásod van?

Divattal vagy designnal kapcsolatos innovatív megoldásod van?

Akkor jelentkezz a Startup Campusra!

Száz embert megkértek, hogy illusztráljanak egy-egy várost

Száz embert megkértek, hogy illusztráljanak egy-egy várost

A végeredményből elég pontosan kiderül, mivel lehet tökéletesen brandingelni a városokat.

Hirdetés