Hirdetés

Még nem késő Mintaházparkot tervezned

Az ÉMI pályázatára április 30-ig küldhetsz be szándéknyilatkozatot.

Hirdetés

Április 30-ig van lehetőség szándéknyilatkozatot beküldeni az ÉMI által kiírt Nemzeti Mintaházpark és látogatóközpont bemutató lakóházainak megépítésére kiírt pályázatra. A pályázatra bármely, az építési ágazatban jelen lévő cég, szervezet, egyesület, felsőoktatási intézmény jelentkezhet.

Az ÉMI Nemzeti Mintaházpark és látogatóközpontban a nyertes pályázóknak lehetőségük nyílik innovatív építőipari megoldásaik, termékeik és kapcsolódó szolgáltatásaik bemutatására, népszerűsítésére.

A pályázatokat két körben értékelik, a szándéknyilatkozat benyújtási határideje 2020. április 30., az első bírálati szakaszhoz 2020. június 8-ig, a második bírálati szakaszhoz pedig 2020. augusztus 31-ig lehet benyújtani a szükséges dokumentumokat.

Előzmények

A Solar Decathlon Europe 2019  nemzetközi egyetemi innovációs házépítő verseny rendezési jogát az ÉMI Nonprofit Kft. nyerte el Szentendre Város Önkormányzatával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel partnerségben.

Az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában, Szentendrén megrendezett 2019-es esemény során tíz prototípus mintaházat két hét alatt épített fel a 27 nemzetközi egyetem által alkotott tíz csapat.

A nulla energiás, kulcsrakész mintaházakra több, mint 15 ezer ember volt kíváncsi személyesen nagy sajtóérdeklődés mellett, illetve a 2019. szeptember 30-i zárás után is érdeklődtek a házak megtekintése iránt a szakma, a lakosság és a média köréből egyaránt.

Az esemény során megépült mintaházak egy része a helyszínen maradt és megalapozza a 2020-ban nyitó Mintaházpark és látogatóközpont kialakítását. Az így létrejövő ÉMI Nemzeti Mintaházpark és látogatóközpont hazai szakmai rendezvények otthonává és innovációs megoldások bemutató helyszínévé válik. A XXI. századi modern technológiákat bemutató látogatóközpont a lakosság számára, továbbá szakembereknek, oktatóknak, tanulóknak, építtetőknek is egyfajta építőipari tudástranszfer központjává válhat.

További részletek a teljes pályázati kiírásban olvashatók.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Százezer euróval támogatják az innovatív épületkorszerűsítési megoldásokat

Százezer euróval támogatják az innovatív épületkorszerűsítési megoldásokat

Indul az EIT Climate-KIC Retrofit Startup Acceleration program.

Alternatíva a Villamos Teherelosztó bontásának

Alternatíva a Villamos Teherelosztó bontásának

Ötletpályázat Virág Csaba várbeli épületének hasznosítására.

Magyar fényművészet a lille-i operaházon – illetve majdnem

Magyar fényművészet a lille-i operaházon – illetve majdnem

A Limelight munkáját áprilisban mutatták volna be. Hogy ne vesszen kárba, kitették egy makettre.

Hirdetés