Makovecz Imre és Cseh Tamás találkozása

Gondolatok, képek és dalok a két művész munkáiból.

Cseh Tamás és Makovecz Imre rendszeresen összefutottak a Móriczon. Paroláztak és mindig váltottak néhány szót. Többek közt arról, hogy le kellene ülni egy jót beszélgetni valahova, egy jó kocsmába. Beszélgetni egy pohár bor mellett, megbeszélni a dolgokat, a lelkirokonságot, és fújni a füstöt...

 

Ez a meghitt találkozás nem valósult meg, így a két nagyság alapítványa összefogott, hogy ezt a találkozást ha máshogyan nem, hát Makovecz Imre szövegeivel és Cseh Tamás, illetve szerzőtársai dalaival megvalósítsa.

 

 

A két művész, hasonlóságukban és különbözőségükben egészítik ki egymást, magatartásukban felfénylik a kor hangulata, hol keserédes, hol élesen pontos helyzetjelentés, hol keményen kritikus, hol az örökkévalót kutatja, hogy hol a helyünk a világban a térképen, tehát a fizikaiban, vagy ég és föld között, vagyis a szellemiben. Az esteken Cseh Tamás archív felvételeit láthatjuk és hallhatjuk, párbeszédben Makovecz Imre gondolataival, Hüse Csaba előadásában.

 

Kelet-Európa vagy Közép-kelet-Európa / február 23., szerda, 19:00 – Makovecz Központ és Archívum

A rendezvényre a belépés ingyenes, de a Ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött, mely az e-mail címen e-mail címen, vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon történhet. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges. További információ a honlapon.


 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Makovecz a kerítésen

Makovecz a kerítésen

Az „ég és föld közötti építészet” – MAKOVECZ IMRE 1935-2011 időszaki kerítéskiállítás a magyar organikus építészet legnagyobb alakja előtt tiszteleg, halálának 10. évfordulója alkalmából. 

Tíz éve hunyt el Makovecz Imre

Tíz éve hunyt el Makovecz Imre

És tízéves az építész szellemi hagyatékát ápoló Makovecz Imre Alapítvány.

Szubjektív Makovecz jegyzetek

Szubjektív Makovecz jegyzetek

Építészeti szótár a makoveczi életmű kulcsfogalmaihoz

Nincs találat!

Hirdetés