Hirdetés

A ferencvárosi Markusovszky tér 9000 négyzetméteren változik, a projekt a TSPC tervezőinek bevonásával készülhet.

Közösségi tervezéssel újul meg a Markusovszky tér: Ferencváros kedvelt találkozópontja 9000 négyzetméteren változik, a projekt a Széllkapu parkot jegyző TSPC tervezőinek bevonásával készülhet.

Komplex tervezési folyamatban újul meg Budapest IX. kerületében a Markusovszky tér: a Ferencvárosi Önkormányzat mostantól online és nyomtatott kérdőívek formájában kéri a helyi lakosságot, hogy véleményükkel és ötleteikkel segítsék a tervezést. A tér a környező épületekkel összhangban, a nemrég átadott Millenáris Széllkapu parkot is jegyző TSPC tervezőinek közreműködésével valósulhat meg.

A Kinizsi, Köztelek, Biblia utcák és az Üllői út közötti területén lévő tér jelenleg az elmúlt évek fejlesztései ellenére sem megfelelő állapotú, a meglévő és nemrég megújult funkciók sem töltik be maradéktalanul a szerepüket. Mindezért a tér építészeti és tájépítészeti újragondolása mindenképpen szükséges. A felújításban szerepet vállaló önkormányzat és a tervezőcsapat szeretné, ha a Markusovszky tér egy

esztétikus, funkcionálisan átgondolt és biztonságos pontja lenne Ferencvárosnak, ahol biztosított a kikapcsolódás és ahol egymás mellett megvalósulnak a különböző csoportok igényei. 

A közösségi tervezés során a környéken élőknek lehetőségük lesz véleményt formálni arról, hogy hogyan képzelik el a park, a játszótér, a kutyafuttató, a sportolás tereinek használatát. Az önkormányzat a környék súlyos parkolási nehézségeit és a tér melletti, jelenleg rendezetlen parkolási helyzetet mélygarázs kialakításával szeretné enyhíteni, a lakók erről is véleményt formálhatnak. 

A kérdőív ezen a linken érhető el. A közösségi tervezés pedig remek rajtot vett: a Budapest Dialog közösségi tervezési felületet az élesítés reggelén már 22-en ki is töltötték, a téren pedig elkezdődött a kérdőívezés. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A minőség limbóléce

A minőség limbóléce

Iskola Szentpéterfán

Elkészült a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem új Csörsz utcai tömbje

Elkészült a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem új Csörsz utcai tömbje

Az épületet átadták, a napokban pedig megkezdődik az egyetemi oktatás is

Tér és Tanulás – Fifty-fifty

Tér és Tanulás – Fifty-fifty

Interjú a CAN Architects alapítóival

Hirdetés