Hirdetés

Most te is tehetsz az építészetért

A fff2023 - fiatalok feketén-fehéren pályázat a 40 év alatti építészek legnagyobb múltra visszatekintő elismerése és bemutatkozási platformja. A díjat 2006-ban Reischl Gábor alapította azzal a céllal, hogy az elismerés mellett a kezdő építészeknek valamilyen szintű támogatást is tudjon nyújtani. Idén a GUBAHÁMORI bonyolította kurátorként a pályázatot, amely számos újítással jelentkezett. Aki kíváncsi, hogyan működik egy építészeti zsűri, most bepillanthat a kulisszák mögé.


A GUBAHÁMORI pályázaton nyerte el az fff2023 kurátori szerepét. Koncepciójuk gerince a Reischl Gábor által kezdeményezett program társadalmi és szakmai publicitásának növelése. Ennek érdekében számos új elemmel gazdagították a nagy múltú folyamatot, közülük a legizgalmasabbnak a nyilvános zsűrizés ígérkezik. Nem mindennapi élmény és tanulság betekintést nyerni abba, hogy egy szakmai grémium milyen szempontok alapján választja ki a jók – ez esetben a 8 shortlistre került, nagyon különböző műfajú munka – közül a legjobbakat. Mi, az OCTOGON online szerkesztősége legalábbis ezért fogunk részt venni a nyilvános zsűrizésen.

… egy könyv . egy megépült épület . egy cikksorozat . egy épületfelújítás . egy spekulatív építészeti terv . egy megépült tanösvény. egy urbanisztikai léptékű rehabilitációs terv …

Vajon melyikük lesz az idei vándorkiállítás abszolút győztese? Kiderül a nyitott zsűrizésen. 

 

Akik prezentálnak: Bene Tamás, Bognár Gergely és Dobos Bence László, Borenich Levente, Fuzzy Earth, Győrfi Dániel és Horváth Bettina, Paradigma Ariadné, Partizan, RJZS Architects
A zsűri tagjai: Csillag Katalin, Ghyczy Dénes Emil, Kemény Zsófi, Kőszeghy Flóra, Szentirmai Tamás, Veres Bálint 
Helyszín: Építészek háza, Budapest V. Ötpacsirta utca 2. Kós Károly terem
Időpont: 2023. november 15. 16:00 – 20:00


Idei újítás az fff2023 győztes nyereményének és a vándorkiállítás pénzügyi fedezetének biztosítására indított közösségi finanszírozási kampány.

A kampány két célt szolgál: az fff2023 pályázat keretében kiválasztott legjobb 8 pályázó munkáját bemutató országos vándorkiállítás finanszírozása, illetve a fődíjas alkotónak adott pénzjutalom biztosítása.

A kiírók célja, hogy az építészek közössége megmutassa, egy-egy apró támogatással, széleskörű összefogással a kezdő építészeknek az fff2023 valamilyen szintű anyagi támogatást is tud és akar nyújtani.

A célösszeg 1 800 000 Ft, melyből 800 000 Ft-ot a vándorkiállítás megvalósítására, 1 000 000 Ft-ot pedig a fődíjra fordítanak.

Támogatásra két platformon: a Whydonate oldalán, illetve a Magyar Építőművészek Szövetsége javára indított banki utaláson keresztül van lehetőség, fixen beállított, illetve egyéni összegekkel. A szervezők számítanak az egyéni támogatók, illetve a cégek nagylelkűségére is. 
 

Banki utalás esetén az adatok:
Név: Magyar Építőművészek Szövetsége
Számlaszám: K&H Bank 10201006-50197952
Közlemény: adomány - fff2023

 

Köszönjük, hogy részt veszel a közösségi finanszírozásban és támogatod a legkiválóbb 40 év alatti építészek bemutatkozási lehetőségét! / Krizsán András DLA (MÉSZ elnöke), valamint Guba Sándor és Hámori Péter  (GUBAHÁMORI, a pályázat kurátorai)
 

 

 Fiatalok Feketén Fehéren | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bemutatkozik a CAN EDU

Bemutatkozik a CAN EDU

Előadás a MÉSZ-ben az épített környezeti nevelés témájában.

Új kurátor a Fiatalok feketén fehéren program élén

Új kurátor a Fiatalok feketén fehéren program élén

A MÉSZ kurátori pályázatának nyertese a GUBAHÁMORI.

Hirdetés