Hirdetés

Az új kulturális tér egy hajdani reklámszakember álmaként épült meg a Balaton-felvidéken.

A nemrégiben elkészült Kisbirtok Kultbázis nem egy sokadik esküvői helyszín, sem egy újabb borterasz a Balaton-felvidéken. A zánkai birodalom sokkal inkább multifunkcionális kulturális tér, ahol koncertek, esküvők, fotózások, piac, lomi, jóga és elvonulások működnek együtt. A több mint százmilliós beruházásnak köszönhetően a Balaton-felvidék egy kivételes adottságú, a régi értékeket és épületeket megőrző, mégis friss és egészen új helyszínnel gazdagodott.

 

 

Öt év után elkészült a Káli-medence kapujában található Kisbirtok Kultbázis, amelyet Szabó Andrea egykori reklámügynökség-cégtulajdonos a nulláról indulva álmodott meg és varázsolt újjá. Először az álmaiban sokszor felbukkanó, kőből épült pajtát vette meg, amely egy régi gazdasági birtok központi részeként üzemelt. Később szomszédos telkek megvásárlásával bővítette a területet, így alakult ki a mai, 3500 négyzetméteres, több helyszínből és épületből álló kulturális tér, fókuszában egy pajta épülettel, amely 150 fő befogadására alkalmas, illetve további kisebb-nagyobb terekkel, rom épületekkel és egy óriási kerttel.

 

 

„Miután kigazoltuk a helyet, volt, aki fogta a fejét, miért nem ő vette meg” – mesélt az indulásról Andrea. „A tervem, hogy olyan értékes, élményközpontú eseményeknek adjak otthont, ahonnan haza sem akarnak menni. Legyen az esküvő, céges vagy családi rendezvény, egy szülinap vagy egy gasztropiac”

 

 

A tulajdonos öt év alatt, teljesen tapasztalatlanul az építőipar minden nehézségével megküzdött. Mint mondta, budapestiként, laikusként és határozott nőként nagyon nehéz volt a munkásokkal szót érteni. Több szenvedélyének is helyet ad Zánkán, például nyitott egy online lomi boltot, de kreatív partnereket is keres, akikkel kihasználhatja a helyszín adta számtalan lehetőséget.

 

 

Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Best of Octogon 2021 | Kovács Csaba

Best of Octogon 2021 | Kovács Csaba

Az év végéhez közeledve Martinkó József, az Octogon magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó építészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal íme a Kovács Csaba által tervezett zánkai üdülőház, amelyet korábbi cikkünk újraközlésével idézünk fel.

Kovács Csaba nyerte 2021-ben a Príma Primissimát

Kovács Csaba nyerte 2021-ben a Príma Primissimát

Az építészeti kategória Príma díjasai idén Szabó Levente DLA és Patonai Dénes DLA.

A zen és a múltápolás

A zen és a múltápolás

Bemutatjuk a zánkai Zen Garden Resortot. 

Hirdetés