Hirdetés

Karácsonyi jótett

A ROCKWOOL Hungary Kft. nagy értékben adott át tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert a Bethesda Kórház Alapítványnak. 

A ROCKWOOL Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalás programjában 3,6 millió forint értékben adott át tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert a Bethesda Kórház Alapítványnak. A szigetelőanyagot az ország egész területéről figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket fogadó ADHD Ambulancia épületének felújításához használják fel.A Bethesda Kórház Alapítvány és a ROCKWOOL Hungary Kft. 2016 nyarán hosszútávú együttműködési megállapodást kötött, melynek részeként a ROCKWOOL Hungary Kft. tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelési rendszert adományoz a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket ellátó ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás zavar kifejezés angol rövidítése) Ambulancia épületének felújításához. A karácsony előtti átadásnál Bencze János, a Bethesda Kórház Alapítvány diakóniai igazgatója vette át a hőszigetelő rendszert Dr. Bányai Kornéltól, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

Mivel a ROCKWOOL termékeinek egyik legfontosabb jellemzője a tűzbiztosság, a tűzesetek leghatékonyabb kezelése pedig a megelőzés, így a kőzetgyapot hőszigetelőanyag-gyártó vállalat ennek alapján választott magának partnert is. Választása a Bethesda Kórház Alapítványra esett az intézményben működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ és a Bethesda Gyermekkórház már évek óta működő Égésprevenciós Programja miatt.

Az igényfelmérések és egyeztetések után a 3,6 millió forint összértékű adomány részeként a homlokzathoz szükséges szigeteléshez 273,6 m2 ROCKWOOL Frontrock Max E kétrétegű homlokzati hőszigetelő lemezt és 14,4 m2 ROCKWOOL Frontrock lemezt ajánlottak fel. A Frontrock Max E műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, vakolható kőzetgyapot lemez felső, közel 20 mm vastag nagy testsűrűségű rétegének köszönhetően nagyobb mechanikai ellenállással, továbbá jobb hőszigetelő képességgel bír, mint az egyrétegű hőszigetelő lemezek. 
A tetőtér hőszigeteléséhez 177,6 m2 Deltarock és 180 m2 Multirock kőzetgyapot lemezeket választottak. A Deltarock éklemezek különösen alkalmasak a magastető szarufák közötti hőszigeteléséhez, a Multirock lemezek pedig jól alkalmazhatók gipszkarton válaszfal rendszerekben, homlokzati falak belső felén. 
A vállalat a szigeteléshez szükséges további rendszerelemeket – pl. üvegszövet háló, ragasztóhabarcs, alapozó, vakolat és dübelek – is biztosította a Bethesda részére. A Bethesda Alapítványnak – mint kiderült – nem kis fejtörést okozott a több mint 200 féle lehetséges szín közül választani, végül az épület szigetelése barackvirág színű lesz.

A ROCKWOOL örömmel veszi, hogy egyszerre szolgálhat rövid és hosszú távú megoldással, ugyanis az Alapítvány által fenntartott ADHD Ambulancia épülete sürgős felújításra szorul, a hőszigetelési rendszer felajánlása azonban nem csak azonnali megoldást kínál, hanem hosszútávon is segít az Ambulancia fenntartási költségeinek csökkentésével. A kőzetgyapot hőszigetelés élettartama megegyezik az épület élettartamával, ez az igazán hosszú távú megoldás.

A kizárólag természetes alapanyagból (bazalt kőből) készülő ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hő- és hangszigetelő, páraáteresztő és vízhatlan tulajdonságai mellett alak- és mérettartó, valamint öregedésálló. 1000 °C feletti olvadáspontja biztosítja a legmagasabb tűzvédelmi A1 besorolásba tartozó termékek tűzállóságát, így a felújításra váró ambulancia épülete az adománynak köszönhetően tűzbiztos módon védi majd a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Véget ért a Hello Wood alkotótábora Argentínában

Véget ért a Hello Wood alkotótábora Argentínában

Az egy hetes tábor alatt a hallgatók a „learning by doing”, azaz csinálva tanulás módszertanát is megtapasztalhatták.

Mit tehet az építészet az egészségünkért?

Mit tehet az építészet az egészségünkért?

Pandemic Architecture néven nemzetközi ötletpályázatot hirdet az ARCHISEARCH.

Miért akarják bezárni Frank Lloyd Wright építészeti iskoláját?

Miért akarják bezárni Frank Lloyd Wright építészeti iskoláját?

Méltatlan háború dúl Frank Lloyd Wright öröksége körül.

Hirdetés