Vöröskereszt – több, mint alapítvány.

2019-ben a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete bővítette portfólióját egy társadalmi vállalkozással, mely kiváló minőségű babzsákokat gyárt megváltozott munkaképességű munkavállalókkal.
 

„A vállalkozás megvásárlása mögött egy olyan elgondolás és indíttatás állt, hogy kiváltsuk egy márka felépítésének a kezdeti buktatóit, egy már meglévő adatbázissal tudjunk dolgozni és munkát biztosítani a Tű, cérna, szeretet Varroda dolgozóinak. A Tű, cérna, szeretet 2018 augusztusában indult társadalmi vállalkozás, mely egy 100 millió forintos ( ebből 30% önerő) GINOP pályázati forrásból megváltozott munkavállalóknak biztosít megélhetést. Mára a Tű, cérna, szeretet létszáma 25 fő és jelenleg is 70%-ban megváltozott munkaképességű dolgozókból áll a csapat. Kollégáink nagy része tartós betegséggel él vagy abból rehabilitálódik pl.: daganatos megbetegedés, stroke, szklerózis multiplex, depresszió vagy skizofrénia”–- meséli Sűrű Enikő, Foglalkoztatás-szervező.


Egy különleges babzsák története

Mindenki tudja, hogy mennyire kényelmes tud lenni egy babzsák. A heverde.hu babzsákok nem csak kényelmesek, de bő színskálájuk miatt mindenki megtalálja a magáét.

A Heverde babzsák webáruház termékei a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének társadalmi vállalkozásában működő Tű, cérna, szeretet varrodában készülnek. Vállalkozásuk nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. A klasszikus színvilágú babzsákok készítése mellett egyedi mintákat és anyagokat is felhasználnak a nagyobb választék érdekében. A kínálat folyamatosan új fazonokkal bővül és az adott év lakberendezési trendjeibe illő mintákkal dolgozik.
 


A Heverde kollekciója rendelkezik felnőtt, gyermek és kültéri babzsákkal. Mindegyik külső huzat könnyedén mosható és tisztítható. A márka fokozatosan bővíti és tökéletesíti a kollekcióját és hamarosan bemutatja újdonságát.

„Egy formailag teljesen új és egyedi gyermek kollekción dolgozunk. Erről egyelőre nem is árulnék el többet. Talán csak annyit, hogy bízunk abban, hogy karácsonykor már remélhetőleg sok gyereknek vidám pillanatokat fog szerezni ez a kis pihe puha babzsák csoda, ami a Hug-me kollekció fantázia nevét kapta. Az új vonalat és a termék koncepcióját én találtam ki, a tervezésben egy fiatal formatervező segített, akinek a nevét majd a termék bemutatása után szeretnénk publikálni. A kivitelezésben, a termékfejlesztésben pedig természetesen a Tű, cérna, szeretet kolléganői segítettek” – meséli Enikő.


A babzsákfotel egy életérzés, kifejezi mindazt, amire ebben a rohanó világban vágyunk: kényelmet, lazítást, a kontroll nélküliséget, a kényeztetést. Könnyű, praktikus és bárhol percek alatt kialakítható egy kellemes sarok kollégáknak, rendezvényeken vagy a nappaliban. Egy Heverde termék vásárlásával nem csak egy szemet gyönyörködtető, Magyarországon gyártott terméket kapunk kézhez, de támogatunk egy olyan vállalkozást, mely maga is segíteni szeretne másokon.

A Tű, cérna, szeretet varroda nem csak Heverde termékeket készít, de itt kerülnek gyártásra a Prücsök gyermekruházat termékei is.
 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy különleges babzsák története | Magyar Vöröskereszt

Egy különleges babzsák története | Magyar Vöröskereszt

Vöröskereszt – több, mint alapítvány.

Megváltozott munkaképességű emberek készítettek egyedi design-tárgyat

Megváltozott munkaképességű emberek készítettek egyedi design-tárgyat

Elérhető a környezetbarát Mökki kutyafekhely.

A Ludwig Múzeum kiállítása megmutatja, hogy a hálózatkutatás hatékony eszköz kulturális jelenségek vizsgálatához is

A Ludwig Múzeum kiállítása megmutatja, hogy a hálózatkutatás hatékony eszköz kulturális jelenségek vizsgálatához is

A MOME és Barabási Albert-László közös projektje október 10-én debütál a Ludwig Múzeumban.

Hirdetés