Hirdetés

Indul a Paradigma Ariadné gyakornoki programja

A Theseus projekt a Paradigma Ariadné gyakornoki programja.

Hirdetés

Mi a Theseus projekt?
A Theseus projekt a Paradigma Ariadné gyakornoki programja, ahova várjuk a jelentkezésedet, ha a kortárs építészetben, képzőművészetben, városi és vizuális kultúrában és kultúraszervezésben otthonosan érzed magad, valamint érdekel a média és a tartalomgyártás.
A Paradigma Ariadné egy a fent említett témák határterületein működő építésziroda ahol az építészettel kapcsolatos tudás nem csak ház alakot ölthet. Ha érdekel, hogy ez mit jelent, vagy neked is van elképzelésed róla és szívesen vennél részt ehhez hasonló munkában akkor várjuk jelentkezésedet.

Miben más a Theseus projekt?
A projekt lényege, hogy a jelentkező gyakornok nem szerteágazó és gyakran össze nem függő feladatokat kap, a kávé megfőzésétől a postára való szaladgálásig, hanem egy adott projekt szervezését és teljes lebonyolítását bízzuk rá egy világos fonal mentén, amelyet a Paradigma Ariadné építészeinek mentorálása és szakmai felügyelete mellett végezhet el, de saját kreatív elképzeléseivel vegyítve. A projekt végén így a Paradigma Ariadnéés a gyakornok portfóliója is gazdagodott egy remek projekttel, amelyet az iroda a jövőben a gyakornokkal való közös együttműködés eredményének ismer el és ezt viszont elvárja a jelentkezőtől.

Ezek a feladatok összefügghetnek archív anyagok felkeresésével vagy tervezői munkáinkkal kapcsolatos anyagok rendszerezésével, feldolgozásával. Médiatartalmak figyelésével, előállításával és kezelésével. Kiadványok és kiállítások koncepciójának kidolgozásával, azok szerkesztésével és kivitelezésével, valamit sajtóanyagok készítésével és kommunikációval.

Amit nyújtani tudunk, hogy a jelentkező izgalmas, a magyar építészet jelenlegi keretein túlmutató, nemzetközi viszonylatban is értékelhető szakmaközi projekteken dolgozhat, amelyek fókuszában az építészet és az épített környezet áll. Célunk nem ingyenmunka kisajtolása frissen végzett vagy már végzős ambiciózus kreatívokból, hanem egy itthon még csak korlátozottan létező építészeti-kulturális pozíció meghonosítása, szemléletformálás, tapasztalatátadás, amelyből elképzeléseink szerint a jelentkező gyakornokok a jövőben is profitálhatnak.
Milyen tudások jelentenek előnyt az érdeklődési körödön túl?

Ha az itt felsorolt tudások bármelyikével vagy esetleg többel is rendelkezel az a jelentkezésnél előnyt jelenthet számodra. Ha úgy látod, hogy van olyan tudás a birtokodban, amely a lenti listán nem szerepel, viszont összefügg a fentebb már kifejtett tevékenységekkel és profinak érzed magad benne, ne habozz azt közölni velünk.
- építészeti és építészettörténeti képzettség
- művészet és művészetelméleti képzettség
- korábbi média vagy marketing tapasztalat
- magas fokú magyar és angol fogalmazókészség
- grafikai és webdesign tapasztalatok
- kurátori és kiállításszervezési tapasztalatok

Hogyan jelentkezz?
Küldd el nekünk a hello@paradigmaariadne.com címre azt, hogy mi a szakterületed, milyen további szakterületek érdekelnek még, milyen munkákon dolgoztál és azokkal kapcsolatban korábban milyen személyekkel, milyen intézményekkel és cégekkel kerültél kapcsolatba. Kérlek fogalmazz bele a levélbe minél többet, amit fontosnak látsz. Amit küldesz annak lehet megszokott CV és portfólió formátuma csatolmányként, de lehet folyamatos szöveg is. 

Ha ez megtörtént mi küldünk neked egy próbafeladatot, ami alapján láthatod, hogy milyen valós feladatokra számíts, ha csatlakozol a Theseus projekthez, és hogy bemutathasd rátermettségedet.

A jelentkezésed 2017 január 7-ig várjuk a fent említett címre. 

A program első gyakornoka februárban kezdheti meg munkáját a Paradigma Ariadné irodájában, megbízása egyszeri, és az adott rövidtávú projekt lezárulásáig tart. Ezután a Theseus projekt újra nyitott további jelentkezők számára.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Meghökkentő kiállítás magyar tervvel + az év alaprajza

Meghökkentő kiállítás magyar tervvel + az év alaprajza

Ráadásul mindez egyben: a Paradigma Ariadné-féle Százosztatú ház is látható volt a Rejected kiállításon.

Életet leheltek az ország egyik legnagyobb lakótelepébe

Életet leheltek az ország egyik legnagyobb lakótelepébe

Színes, kreatív, gazdag jelentéstartománnyal bíró utcabútorok kerültek az Európai Kulturális Főváros címre készülő Veszprém Haszkovó lakótelepére.

Diagonál lakás Budapest belvárosában
  • 2019-06-24 14:30
  • Deco

Diagonál lakás Budapest belvárosában

A lakás falai egyben a tárolók is.

Hirdetés