Hirdetés

A XIV. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj a környezettudatos építészek számára megrendezett amatőr nyílt verseny-sorozat lesz.

Idén rendezik a XIV. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj vitorlásversenyt, melynek alapítói kapcsolódnak a „Nemzeti Újrakezdés Évéhez”, és egyedülálló amatőr nyílt versenyt hirdetnek környezettudatos építészek számára. 

A verseny időpontja: 2021. június 25-26-27.
A verseny helyszíne: Balatonlelle Yacht kikötő – Keszthely Yacht kikötő

„Kapcsolódva a hivatalos kezdeményezéshez bátran nevezhetem a 2021-es évet a Nemzeti Újrakezdés Évének, hiszen ahogyan azt a saját életünkben is megtapasztalhattuk egy új korszakba léptünk – írják a szervezők. – Megújul körülöttünk az oktatás, a kultúra, az ifjúság, a család, a gazdaság, az egyház, a sport és az egészségügy, így az egész környezetünk azt az üzenetet közvetíti, hogy merjünk bátran és újult erővel tekinteni a jövőbe.

A rendezvény keretein belül minden évben megemlékezünk az aktuális építészeti évfordulókról, a nemzet életében fontos személyekről és eseményekről. Idén Esterházy Emlékév, Isten szolgája Esterházy János születésének 120. évfordulójára emlékezünk 2021-ben.

Az emlékezés mellett egy új kezdeményezésre is felhívnám a figyelmet, az Európai Bizottság által elindított Új Európai Bauhaus célja, hogy a pandémiát követően közösen gondoljuk át európai életterünket fenntarthatósági szempontból, kontinensünk a XXI. századi minőségi élet motorja legyen és az Uniót a körforgásos gazdaság zászlóshajójává tegye, egyúttal 2030-ra karbon semlegessé váljon. Az Építészregatta szervezői azonosulva a felhívásban megfogalmazott elvekkel és gondoltatokkal büszkén csatlakoznak ahhoz és bíztatnak mindenkit erre.

Az idei Regatta is ezt az üzenetet közvetíti, így nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy a sok éves közös együttműködésünknek köszönhetően idén első alkalommal üdvözölhetjük névadó fő támogató címmel a BE LIGHT! Kft-t, amelyet az ország egyik legnagyobb és magyar tulajdonban lévő világítástechnikai vállalataként ismerhetünk. Bízom benne, hogy ez a közös együttműködés teszi még színesebbé a rendezvényünket.”

A június 25-27. között zajló program a balatonlellei Yacht Club kikötőjéből indul, a verseny előestéjén rendezett welcome partival.

A második napon zajlik a verseny, amelynek eredményhirdetése egy könnyedebb, elegáns szabadtéri fogadással és eredményhirdetéssel zárul a Keszthelyi Yacht kikötőben.

Reméljük, hogy elfogadjátok a meghívásunkat és irodáitok csapatával, de mindenképpen legalább egy építésszel hajónként részvételetekkel kifejezitek együvé tartozásunkat – mondják a szervezők, akik a versenysorozattal, illetve a Nagydíjjal kapcsolatban bármilyen kérdésre készséggel állnak rendelkezésre. Hajó- és szállásbérlési lehetőséget a honlapon találtok:

Az Építész Nagydíj hivatalos weboldala

A rendezvény archívumai:

Facebook  I  Honlap  I  Be Light!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Idén sem maradhat el az Építész Regatta vitorlásverseny

Idén sem maradhat el az Építész Regatta vitorlásverseny

A XIV. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj a környezettudatos építészek számára megrendezett amatőr nyílt verseny-sorozat lesz.

Pénteken rajtol a XIII. Építész Regatta

Pénteken rajtol a XIII. Építész Regatta

A környezettudatos építészek versenye Balatonlellétől Keszthelyig tart majd.

Májusban újra Építész-KÉSZ-regatta

Májusban újra Építész-KÉSZ-regatta

Az idei rendezvényen a 100 éve alapított Bauhausról is megemlékeznek.

Hirdetés