Hirdetés

Az újjászülető Radetzky-laktanyában egymást erősíti majd a két funkció.

A következő két évben újjászületik az évtizedek óta pusztuló, üresen álló egykori Radetzky-laktanya, mégpedig szállodaként, illetve irodaházként. A Bem téri épületkomplexumban egymást erősíti majd a két funkció: az irodahelyiségek bérlői számára a hotel közelsége olyan prémium szolgáltatásokat és lehetőségeket kínál, amelyek egyedülállóak a budapesti irodaházak között – írja a Bemprojekt.hu

Különleges gasztronómiai élmények, bérelhető szobák, illetve rendezvény- és tárgyalótermek, prémium szolgáltatások a tervezett fitnesz centertől az élelmiszerboltig – a Bem téren épülő irodaház bérlői számára rengeteg előnnyel jár majd, hogy az épületkomplexumban hotel is üzemel.

Egyedülálló koncepció

A 2023-ban elkészülő létesítmény a budapesti irodapiacon egyedülálló „mixed-use” koncepciójának köszönhetően segíti majd a munka-magánélet egyensúly maximalizálását: a hotel vendégei számára széleskörű üzleti lehetőségeket kínál, az irodabérlőknek pedig a „one-step-shop” szemlélet jegyében azt a praktikumot és kényelmet, hogy szinte mindent egy helyen intézhetnek el napközben, munkától a bevásárláson át a szórakozásig.

„Bel-Buda szívében egy olyan hotel-irodaház szinergiára alapuló épület születik, amelynek nem titkolt célja, hogy új színnel bővítse a hazai ingatlanpalettát. A létesítmény egyediségét fokozza, hogy az egykori Radetzky-laktanya homlokzatát megtartva kerül kialakításra, a 21. századi kihívásoknak maximálisan megfelelve” – mutatja be a Bem téri beruházást Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser.

Tradíció és modernitás

Az építettő és a tervezők számára három tényező volt kiemelten fontos a tervezés során. Egyrészt a külső megjelenés harmóniája: a tradicionális és modern jegyeket is viselő épület egységet alkosson, miközben részeinek eltérő funkcionalitása is egyértelműen kirajzolódjon. Az épület eleganciáját éppen ez a különleges struktúra teremti majd meg: egyszerre tanúskodik a múlt valós értékeinek tiszteletéről és mutat utat a modern, 21. századi beruházásoknak.

A másik fontos szempont az egyedi „mixed-use” koncepció lehetőségeinek maximalizálása volt. A hotel és az irodaház funkció egymásra épülő előnyeinek, szinergiáinak köszönhetően a flexibilisen kialakítható, “A” kategóriás irodahelyiségek bérlői számára olyan egyedi funkciók válnak elérhetővé, amelyek kiemelik a Bem téri épületet a többi újépítésű budapesti irodaház közül. Egyes fizikailag és funkcionálisan integrált szolgáltatásokat – például az éttermeket, bárt, kávézót, közösségi tereket, skybar jellegű tetőteraszt, a különböző irodaházi bérlők szolgáltatásait  és a jelenlegi tervek szerinti fitnesztermet – a hotel vendégei és az irodaház bérlői ugyanis egyaránt használhatják.

Biró Miklós hozzáteszi: a harmadik szempont az volt, hogy a projekt urbanisztikai előnyökkel is járjon. Ez az egymásra épülő különböző szolgáltatásoknak és aktivitásoknak köszönhetően valósul meg: az épület egész nap használhatóvá válik, így a Bem tér környéke újra élettel telik meg majd. A szállodaépület kialakításánál az „open-house” kialakítás van tervben, aminek keretében a szállodai étterem és bár nemcsak a vendégek, hanem a budapestiek, a turisták, a gasztronómia kedvelői számára is nyitva lenne, színesítve a szállodában megszálló utazók élményeit.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tisztelet a múltnak - átépítés után újjáéled a Bem tér

Tisztelet a múltnak - átépítés után újjáéled a Bem tér

A Bem téri épület városképi jelentőségű főhomlokzatát megőrzik, díszeit helyreállítják, az új funkciók kialakításával nyitottabb, befogadóbb lesz az épület.

Mégis bontható a Radetzky-laktanya?

Mégis bontható a Radetzky-laktanya?

Az 1840-ben épült egykori raktár, majd laktanya sorsa évek óta bizonytalan.

Diploma előtt: középiskola és közösségi központ egy finn félszigeten

Diploma előtt: középiskola és közösségi központ egy finn félszigeten

Krajnyák N. Bence Finnországban, az Oului Egyetem építészképzésén dolgozott ki egy projektet, amely ugyan még nem diplomamunka, ám érett, publikálásra érdemes dolgozat. Lássuk hát a Lammassaari Középiskola és Közösségi Központ tervét!

Hirdetés