Hirdetés

Acélszerkezet védi a Radetzky-laktanya homlokzatát

Mérföldkőhöz érkezett a műemléképület felújítása.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Radetzky-laktanya megújítása: már látható az építkezésen az az acélszerkezet, amely az épület műemléki homlokzatát tartja majd – írja a Bemprojekt.hu oldal. A különleges építészeti megoldással készülő, 110 tonnás acélszerkezet építése mellett jelenleg a bontási feladatok zajlanak, valamint megkezdődött a régészeti munka is a területen.

A Radetzky-laktanya Bem térre eső homlokzata Budapest egyik fontos értéke, a városi emlékezet szerves része. A historizáló homlokzat megújítása és eredeti díszeinek helyreállítása ezért kiemelt feladata a Bem tér 3. sz. alatt megvalósuló projektnek, melynek során az évtizedek óta pusztuló, üresen álló egykori laktanyából új épületkomplexum születik.

A létesítmény Bem téri oldalán szálloda, más részeiben pedig irodaház működik majd 2023-tól, valamint a főváros tervezett projektje keretében megújul maga a Bem tér is, hogy újra méltó és fontos közösségi terévé válhasson az itt élőknek és a Budapestre látogatóknak.

„A projekt a tervezett ütemben, megfelelően halad, jelenleg a romos épületrészek bontása zajlik, várhatóan áprilisig. Ezúton is szeretnénk megköszönni a környék lakóinak a türelmet és megértést, amelyet a por- és zajterheléssel járó munkálatok iránt tanúsítanak!” – fogalmaz Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser. Az építési területen megkezdődtek a réselési munkák, valamint a régészeti feltárás is, amely a tervek szerint októberig tart majd. Vélhetően számos értékes és érdekes lelet kerül majd elő a római kor óta lakott területen. 

 A megtámasztó acélszerkezet

Már épül az a 110 tonnás acélszerkezet is, amely a Bem térre eső, műemléki homlokzatot tartja majd. Az áprilisra elkészülő szerkezet különleges műszaki megoldással valósul meg, amely rengeteg kihívást teremt a tervezők és kivitelezők számára. Ez a megoldás ugyanakkor egyaránt garantálja az utcai közművezetékek és a Bem téri homlokzat védelmét. 

A jelenleg zajló munkafázisok befejeztével, októbertől pedig megkezdődik az új komplexum építése, amely várhatóan 20-22 hónapot vesz igénybe.

A projektet korábban ebben a cikkben mutattuk be részletesen.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Visegrád már készül a királytalálkozó 700. évfordulójára

Visegrád már készül a királytalálkozó 700. évfordulójára

2035-re, a visegrádi királytalálkozó 700. évfordulójára megújul a visegrádi vár és környezete.

Egyedülálló műemlékegyüttes születik újjá a belváros szívében

Egyedülálló műemlékegyüttes születik újjá a belváros szívében

Egy szállodából, társasházból és kaszinóból álló épületkomplexum készül.

Kiszabadítanák a palotákat a Pázmány új campusával

Kiszabadítanák a palotákat a Pázmány új campusával

Megmarad az Esterházy-palota és Károlyi-palota, valamint a Bródy Sándor utca 5-7 városképileg védett homlokzata is.

Hirdetés