Két napos építészeti konferenciát rendez a KÉK és a Brick Visual.

Két napos építészeti, főleg látványtervezés fókuszú konferenciát rendez a KÉK - Kortárs Építészeti Központ és Brick Visual, The Viz Business címmel az A38-on, 2019. május 10 és 11-én. Előadások, kerekasztal, kiállítás és egy demo nap mutatja be, hogy a profi látványokon túl hogyan segíti az építészeti gyakorlatot és üzletfejlesztést a külön iparággá vált építészeti vizualizáció.

A The Viz Business konferencia legjobb üzleti gyakorlatokat és  az építészeti vizualizációs szakmát mutatja majd be. Utóbbi annak ellenére, hogy Magyarországon világszínvonalú szakemberei vannak, más digitális szakmákhoz hasonlóan mégis kevéssé ismert.

Nehéz ma már olyan építészeti pályázatot elképzelni, ahol ne lenne szükség, főleg nagyobb beruházások esetén illusztratív vizualizációkra, melyek nem egyszerűen egy épület jövőbeli képét mutatják meg, hanem annak kontextusát, életét, akár jövőbeni használatát. A történetmesélés eszközeivel ezek a képek, animációk és akár VR projektek képesek rá, hogy meggyőzzék az ügyfeleket és hogy egyfajta rapid prorotyping-ként lehetővé tegyék a terv.

A KÉK és a Brick Visual átfogó programot állított össze és két nap alatt bemutat nemzetközi gyakorlatokat olyan irodák bevonásával, mint a Zaha Hadid Architects, a holland MVRDV vagy a norvég Dark Arkitekter. A konferencia része a mindenki számára nyitott Art of Viz Business kiállítás, ahol magyar építészeti látványtervezők mutatják be a megbízásra vagy épp saját maguknak készített munkáikat.

Szombaton, a Brick Visual irodájában a demo day során gyakorlatban is kipróbálhatóak a különböző technikák, a green-roomtól a VR termékekig és némi pizza mellett egész nap vizualizációs kurzus várja az építészeket és mindenkit, akit érdekel a 3D vizualizáció.


További információk

  • Konferencia: 2019. május 10. – 9:00-17:00 – A38 (1117 Budapest, Petőfi híd Budai hídfő)
  • Kiállítás: 2019. május 10. – 18:00-20:00 – KÉK (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)
  • Workshop: 2019.május 11. – 10:00-16:00 — Brick Visual (1036 Budapest, Perc utca 8.)

Jegyárak

  • 2 napos jegy konferencia és workshop: 32 000 HUF
  • 1 napos jegy konferencia: 25 000 HUF
  • 1 napos jegy workshop: 25 000 HUF
  • Diák jegy: 20 000 HUF
  • Early Bird regisztrációs kód 15% kedvezményért 2019. április 12-ig: vizbiz

Facebook események

A teljes programot itt tudod megtekinteni.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ezeket nézd meg az idei BAFF-on

Ezeket nézd meg az idei BAFF-on

Csütörtökön indul a 14. Budapesti Építészeti Filmnapok (BAFF).

New European Bauhaus pályázat

New European Bauhaus pályázat

Fenntartható és innovatív munkákat díjaznak. 

 Lépj át a határokon, irány a BAFF!

Lépj át a határokon, irány a BAFF!

Március 3-6. között újra offline jelentkezik a Budapesti Építészeti Filmnapok 14. évada a Toldi moziban. Mutatjuk a fesztivál frissen közzétett előzetesét és műsorát, a jegyek már elérhetőek!

Nincs találat!

Hirdetés