Hirdetés

Smart city csúcstalálkozót rendeznek Bécsben

Mit kell tenni ma, hogy az unokáinknak is élhetőek maradjanak a városok?  

Még a koronavírus-járványt is a saját hasznára igyekszik fordítani az osztrák főváros. Ez lesz ugyanis az egyik témája a 2021. május 4-5. között  megrendezett smart city csúcstalálkozónak. A Smart City Summit résztvevői arra keresik majd a választ, mit kell tenni ma ahhoz, hogy unokáink számára is élhetőek maradjanak a városok.  

Bécs évek óta egyike a világ legélhetőbb városainak © Wirtschaftsagentur / David Bohmann

Negyven ország több mint 450 gazdasági, tudományos és közigazgatási szakemberének, valamint vállalkozásának részvételével rendeznek smart city csúcstalálkozót 2021. május 4-5. között Bécsben. A digitális, angol nyelvű Smart City Summit első napja egy online konferencia, ahol olyan kérdéseket vitatnak meg, mint

  • a városok szerepe a körforgásos gazdaság bevezetésében
  • az épített környezet szén-dioxid kibocsátásának csökkentése
  • az urbanizációs problémák megoldása kerületi szinten
  • a digitalizáció
  • a hidrogén városi gázként való felhasználása
  • vagy a koronavírus-járvány tanulságai.

A rendezvény második napján konkrét problémákra keresnek megoldást a résztvevők. Lesz workshop például arról, miként valósítható meg a körforgásos gazdaság a bécsi reptéren, vagy hogy miként lehet elérni a klímasemlegességet az egyes városrészek szintjén.

Az ingyenes rendezvényre egészen az esemény kezdetéig, 2021. május 4-ig lehet regisztrálni ezen a honlapon

A Smart City Summit az osztrák főváros 2021. április 27. és május 12. között megrendezett nagyszabású startup fesztiválja, a ViennaUp’21 egyik kiemelt rendezvénye. Közép-Európa legnagyobb startup fesztiválját a Bécsi Gazdasági Ügynökség kezdeményezte, hogy bebizonyítsák – Ausztriának és a nagyvilágnak egyaránt –, hogy Bécs a járvány ellenére is erőt tud meríteni az együttműködésekből, hogy valami újat hozzon létre. A rendezvényre már a regisztráció első órájában óriási érdeklődés mutatkozott a kelet-közép-európai térségből. 

A ViennaUp’21-on olyan előadók képviseltetik magukat, mint a Magyarországon is jelenlévő, coworkinggel foglalkozó Loffice, az Austrian Startups vagy az Infineon Technologies. A több mint száz program változatos tematika köré épül; szó lesz a fenntarthatóságról, a kooperáció erejéről és a technológiai és társadalmi fejlődés hatásairól is. A kéthetes programsorozat alatt hét nagyobb esemény zajlik majd, ilyen az Open Vienna, a FinTechWeek, a Smart City Summit, a B2B Software Days, a Manufacturing Days és a LISAVienna B2B Health Partnering.

A koronavírus-járvány miatt a ViennaUp’21 minden eseményét online, angol nyelven tartják meg, kapcsolatépítésre a b2Match platformján keresztül van lehetőség. Regisztrálni a rendezvény honlapján lehet.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Minden cseppje kincs

Minden cseppje kincs

Az esővíz jobb felhasználására készül Bécs.

Jószomszédi viszony

Jószomszédi viszony

Hamarosan szerverek hulladékhője fűti Bécs legmodernebb kórházát.

Napelem új funkcióval

Napelem új funkcióval

Bécsben akár kétszázezer eurós támogatást is kaphatnak a cégek, ha napelemeket telepítenek a parkolóik fölé.

Nincs találat!

Hirdetés