Az Európa a magasból sorozatban Magyarországot is megmutatják légi felvételekről.

„A többségünk korcsolyázott már a Városligeti Műjégpályán, és sokan jártunk a Mátyás-templomban, a Szilágyi Dezső téri református templomban vagy épp a Magyar Államkincstár épületében. De vajon madártávlatból láttuk-e már ezeket a csodákat?” – teszi fel a kérdést a National Geographic, majd nyomban megoldást is kínál a felvetésre: április 11-én vasárnap 21 órától pontosan ezeket láthatjuk majd a csatornán, sőt még sokkal többet is. 

A NatGeo Európa a magasból című sorozata különböző országokat mutat meg légi felvételekről, ezen a hétvégén pedig Magyarországon a sor. Ahogy a bevezetőből kiderül, láthatjuk majd a korcsolyázók nyüzsgő tömegét fentről, Zsolnayval fedett pesti háztetőket, de koránt sem csak a fővárost filmezték.

Látható lesz a kilencvenes évek vége óta üresen álló szentkirályszabadjai volt szovjet laktanya, a Hortobágy, a Balaton, a Bokodi-tó, azaz a szerkesztők a jól ismert látványosságok – amelyek persze ezúttal új arcukat mutatják – mellett alig ismert helyszíneket is lefilmeztek.

A sorozat többi részében Finnországot, Franciaországot, Görögországot, Svédországot és Törökországot mutatja be a csatorna.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Modern tanulóközponttal gazdagodik a Debreceni Egyetem

Modern tanulóközponttal gazdagodik a Debreceni Egyetem

A legnagyobb értékű beruházás a többfunkciós tanulóközpont, a Learning Center.

Nagyvárosaink sétálhatósága

Nagyvárosaink sétálhatósága

Biztonság, elérhetőség, kényelem, vonzerő 

Casa Rio: régi parasztházból menő vidéki lak

Casa Rio: régi parasztházból menő vidéki lak

A portugál Paulo Merlini architects munkája

Hirdetés