Hazánk a magasból, a National Geographicon

Az Európa a magasból sorozatban Magyarországot is megmutatják légi felvételekről.

„A többségünk korcsolyázott már a Városligeti Műjégpályán, és sokan jártunk a Mátyás-templomban, a Szilágyi Dezső téri református templomban vagy épp a Magyar Államkincstár épületében. De vajon madártávlatból láttuk-e már ezeket a csodákat?” – teszi fel a kérdést a National Geographic, majd nyomban megoldást is kínál a felvetésre: április 11-én vasárnap 21 órától pontosan ezeket láthatjuk majd a csatornán, sőt még sokkal többet is. 

A NatGeo Európa a magasból című sorozata különböző országokat mutat meg légi felvételekről, ezen a hétvégén pedig Magyarországon a sor. Ahogy a bevezetőből kiderül, láthatjuk majd a korcsolyázók nyüzsgő tömegét fentről, Zsolnayval fedett pesti háztetőket, de koránt sem csak a fővárost filmezték.

Látható lesz a kilencvenes évek vége óta üresen álló szentkirályszabadjai volt szovjet laktanya, a Hortobágy, a Balaton, a Bokodi-tó, azaz a szerkesztők a jól ismert látványosságok – amelyek persze ezúttal új arcukat mutatják – mellett alig ismert helyszíneket is lefilmeztek.

A sorozat többi részében Finnországot, Franciaországot, Görögországot, Svédországot és Törökországot mutatja be a csatorna.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Kultúrák és hidak” pályázati felhívás – Tervezz vászontáskát! (X)
  • 2022-06-01 13:00
  • Deco

„Kultúrák és hidak” pályázati felhívás – Tervezz vászontáskát! (X)

A vászontáska tervező pályázat célja, hogy a készítők hagyományos vagy modern művészeti technikák segítségével megjelenítsék a kínai és magyar kultúra jellegzetes vonásait.

Számodra mi Magyarország legizgalmasabb helye?

Számodra mi Magyarország legizgalmasabb helye?

A National Geographic Magyarország térképet készített felfedezőknek, amelyhez arra kérik a kalandvágyókat, hogy osszák meg a kedvenc magyarországi helyeiket.

Nincs találat!

Hirdetés