Rétegelt lemezből készülő tárgyak tervezésére.

A Plydesign célja, hogy a tervezői munkába új, kreatív tehetségeket vonjon be, ezért nyílt ötletpályázatot hirdet a hazai felsőoktatásban tanuló diákok számára rétegeltlemez használati és berendezési tárgyak, valamint kiegészítők tervezésének témakörében.

A Plydesign márka FRIGATE székcsaládja elnyerte a rangos nemzetközi díjat, az IF DESIGN AWARD-ot Termék kategóriában – a díj hatvanhét éves fennállása alatt nem volt még arra példa, hogy magyar bútor kapja meg ezt a szakmai elismerést. A siker arra ösztönözte a Plydesignt, hogy a tervezői munkába új, kreatív tehetségeket vonjon be. Olyan használati eszközök, illetve berendezési tárgyak és kiegészítők ötleteit várják, amelyek jobbá, barátságosabbá teszik a felhasználó környezetét, megkönnyítik munkáját, vagy bármilyen egyéb módon érdemben hozzájárulnak életminőségének javításához, emellett pedig jól aknázzák ki a rétegelt lemezben mint anyagban rejlő potenciált. A cég kollekciójában már szerepelnek székek és asztalok, így a pályázat most kifejezetten nem ilyen tárgyakra irányul, hanem minden másra, ami funkciójában, céljában és esztétikájában kiegészítheti azokat. A Plydesign arra keresi a választ, hogy:  

„milyen új formákat, funkciókat lehet még kifejleszteni a rétegeltlemez adta lehetőségeket kihasználva?”

 

A PLY DESIGN HOUSE zsűrizésében olyan szaktekintélyek vesznek részt, mint a 3D furnér egyik eredeti feltalálója és a Reholz, majd Danzer cégek ügyvezetője, Jörg Förster, Babits Tamás a Plydesign Kft. alapítója és tulajdonosa, és a Licit Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, Cselényi Krisztina a Magyar Formatervezési Tanács tagja és az Európai Bútorszövetség (EFIC) elnökségi tagja, Kerékgyártó András DLA, a Plydesign Kft. vezető tervezője és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi tanársegédje, Juhász István DLA, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi docense, Tremmel Ádám, a Licit Kft. gyártásvezetője, valamint Kiss Milán, a Licit Kft. fejlesztési vezetője.

A pályázat minden BA vagy BSC szakon végzős, valamint minden MA vagy MSC szakon a magyar felsőoktatásban tanuló aktív hallgató, illetve az elmúlt két évben itthon végzett egykori hallgató előtt nyitva áll.

A pályázat benyújtási határideje 2021. július 31.

További részletek a Plydesign weboldalán!

A pályázattal kapcsolatos kérdések a designhouse@plydesign.eu címre küldhetők.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elindult a Smart Budapest Ötletverseny

Elindult a Smart Budapest Ötletverseny

A városüzemeltetés különböző területein megvalósítható kreatív javaslatokat várnak.

Centrális-sugaras elrendezés hozza közös nevezőre az MCC programját és a környezetét

Centrális-sugaras elrendezés hozza közös nevezőre az MCC programját és a környezetét

Az Építész Stúdió és az Újirány Csoport pályázata az MCC-re

Május végéig várják az ötleteket a 2021-es Visegrádi Építésztábor szervezői

Május végéig várják az ötleteket a 2021-es Visegrádi Építésztábor szervezői

2021. május 31-ig várják a fiatal építészek pályázati anyagát az idei Visegrádi Építésztábor ötletpályázatára. A helyszín a városmag és a Palotaház között, a főút mentén elnyúló zöldterületet, ahová a hajdani magánkertek helyén Tündérkert néven közösségi kertet tervez a városvezetés létrehozni.

Hirdetés