Hirdetés

A Radisson Park Inn Hotel és Spa elszakad a fürdők hagyományos formajegyeitől.

Üdítő színvilágú, de nem feltétlenül a fürdővilág hagyományos jeleit hordozza a Medveczky Kazimir tervezte zalakarosi Radisson Park Inn Hotel és Spa. Bán Dávid írása az OCTOGON 152-es (2019/4-es) lapszámából.

Magyarország hatalmas kincsét a remek termál- és fürdőhelyekben a fürdőturizmus már jó ideje elkezdte kiaknázni, de az utóbbi jó pár évben újabb lendületes fejlesztések zajlanak. Több nagy szállodalánc lát fantáziát a különböző üdülőhelyeken hasonló szolgáltatási csomagú, de egyedi megjelenésű hotelek építésében.

A zalakarosi idegenforgalom története, hasonlóan pár egyéb gyógyfürdőhöz a véletlennel kezdődött. Az 1960-as években szénhidrogén próbafúrások során találtak az értékes gyógyvízre, majd az évtized végén készültek el az üdülőterület fejlesztési tervei. Ezzel a korábbi csendes kis zalai falu élete gyökeresen megváltozott, hamar felkerült az idegenforgalmi térképre, majd

a ma már várossá kinőtt település Magyarország hetedik legkeresettebb desztinációjává vált, a hazai mellett jelentős külföldi – főleg német, osztrák, cseh – vendégforgalommal.

A növekedésről a szálláshelyek és szolgáltatások bővítése folyamatosan biztosítja, ezért határozta el a Radisson szállodalánc, hogy harmadik hazai Park Inn szállodáját – akárcsak Sárváron – itt is közvetlenül a fürdőhöz kapcsolja, ám mivel a fürdővel határos kis utca túloldalán jutottak telekhez, így onnan egy zárt átjáróval teremtenek közvetlen kapcsolatot. A Park Inn brand határozott alapelemekkel, irányvonalakkal rendelkezik, amiket a három hazai szállodát tervező Medveczky Kazimir és csapata is jól megismerve építi bele egyedi kialakítású munkáiba.

A belső megjelenésben nagy hangsúlyt fektettek az egyediségre. A brand által használt – főleg zöldeken, piroson, mély piroson, sárgán alapuló – színkódok felhasználásával a különböző szárnyak más-más színvilágot kaptak, de a lényeg, hogy mindenhol jól végiggondolt színes helyiségekkel találkozik a vendég a bútorzattól a falakig, a kárpitoktól a plafonig. Az egész épületben egyediek a szőnyegek, amelyeket szintén a különböző helyiségcsoportok szerint terveztek hol vonalas, hol körkörös mintázatúra, amely a kellemes látvány mellett az eligazodást is segíti a terekben. Szintén hangsúlyosak a különböző muráliák, saját tervezésű grafikák és a Fortepan gyűjteményéből tapétára felnagyított életképek.

Az étterem nagy, monolit terét ilyen módon, illetve a mennyezet és a világítás plasztikus mintázatával igyekeznek megtörni, szakaszolni.

Az épület első kontúrvonalait még Ekler Dezső vázolta fel, majd a módosításokat és a véglegesítést már Szőke Erzsébet végezte, így alakult ki a különböző szintek erkélykorlátait időnként összefűző játékos elrendezés a homlokzaton. Az Y alaprajzi formát követő földszinti terekben a közösségi részeket alakították ki: a recepció, kávézó, étterem – és a csatlakozó konyha, kiszolgáló helyiségek – mellett az épület hátulra beforduló szárnyában egy konferencia termet különítettek el. A felső szinteken pedig 239 standard, családi és összenyitható szobát, valamint jakuzzis superior lakosztályokat hoztak létre.

Hotel Park Inn by Radisson Zalakaros
Tervezés éve: 2016-2017
Kivitelezés éve: 2016-2017
Építész tervező: Ekler Dezső, Szőke Erzsébet
Belsőépítész tervező: Medveczky Kazimir (Medveczky & Gothárd)
Építtető, kivitelező: Proform
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

SMART SHOWER: A Roca új okos zuhanyrendszere a teljes körű komfortérzetért

SMART SHOWER: A Roca új okos zuhanyrendszere a teljes körű komfortérzetért

Élvezze az intelligens zuhanyrendszer előnyeit fürdőszobájában, engedjen teret a technológiának és használja ki a személyre szabott funkciókat!

A világ vezető designerei ismét elkápráztatnak!

A világ vezető designerei ismét elkápráztatnak!

A S/ALON BUDAPEST-en megelevenednek az elmúlt másfél évben csak online látott designtermékek.

Mór fürdőre bukkantak egy tapasbárban

Mór fürdőre bukkantak egy tapasbárban

Persze nem véletlenül, hanem egy felújítás során.

Hirdetés