Max City és a Hello Wood közös, ötrészes podcast sorozatának második részében Fekete Mátyás moderálásával Koltai Bora és Walton Mihály arról beszélgettek, hogy a Hello Wood táborok milyen hatással vannak a táborozók gondolkodásmódjára. A Design Hét alatt, az Ökomenikus Segélyszervezet irodájának kertjében felállított Pebble podban rögzített széria további részeiről is olvashatsz majd az OCTOGON online-on – „maradj velünk”!
 


A Hello Planet startup design táborról, illetve egy korábbi design és egészség prevenciót fókuszba helyező tábor tapasztalatait és élményeit osztják meg ebben az adásban. A táborok több workshop köré szerveződnek, többek között építész, formatervező, fotós, animációs, textil csoportokban alkothatnak a fiatalok. Részletekbe menően bemutatják, hogy milyen projektek, workshopok valósultak meg a táborokban, és ezek hogyan kapcsolódtak össze a designnal és a fenntarthatósággal.

Koltai Bora és Walton Mihály megosztják a saját történetüket arról, hogy miért indultak a grafika és az építészet irányába, és hogyan befolyásolták őket az útjukon ezek a táborok. Közös bennük, hogy mindkettejük életében meghatározó élményt jelentettek. A táborok szórakoztató oldaláról is beszélgettek, valamint arról, hogy milyen tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodott Bora és Misi.

Bora bemutatja csapatának projektjét, aminek a keretében fák ültetésével foglalkoznak. Nem mindegy, hogy mikor, milyen fát, milyen földbe ültetünk, ők ezekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Több különböző csomagot is kínálnak azoknak, akik élni szeretnének az adományozás, a fa ültetés lehetőségével, és így járulnának hozzá a fenntarthatósághoz. Mindehhez úgy kapcsolódik a design, hogy ennek a frissen indult vállalkozásnak teljes brandet, arculatot és a designt is megtervezett a csapat a tábor alatt.
 

Hallgasd meg te is!
 

Hello Wood | Web | Facebook | Instagram
Max City | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új épülettel bővül a Budai Egészségközpont

Új épülettel bővül a Budai Egészségközpont

A Paulinyi&Partners tervei alapján megvalósuló új épületszárny a környezettudatos és fenntartható tervezési szemlélet figyelembevétele mellett nagy hangsúlyt fektet a minőségi terekben megvalósuló gyógyításra is. 

Mi maradjon?

Mi maradjon?

A magyar modernizmus kánon-kísérletei – beszélgetés a MÉSZ építőművész szalonjában.

Modernitás új színekben

Modernitás új színekben

A Zánkai Erzsébet-tábor felújítása és bővítése.

Hirdetés