Labrosse Dániel karakterei – aktuális tematikánkhoz illeszkedve – ezúttal egy kabinba költöznek.

A francia-magyar származású illusztrátor figurái augusztusban a Hello Wood által tervezett és kivitelezett kapolcsi Szikla kabinokat özönlik el – szellemes kis éjszakán romantikázó Pinokkió szerű kék figura éppen megvallaná bájos szőke ciklonának merész tervét, de ahogy a rúnakövek, ő is titkokat rejt ebben a látszólagos monolit magányban...

„A Balaton-felvidéken az egyik kedvenc helyem Kapolcs és környéke. Gyerekkorom óta sokszor jártam ott, főleg a Művészetek Völgyében. Bár a Hello Wood sziklaházai modernek, a fekvésüknek köszönhetően igazi Négyszögletű Kerek Erdő jött létre körülöttük, amit a saját mesebeli lényeimmel népesítettem be” – mondta el Dani legfrissebb munkájáról.


Miként lehet megoldást nyújtani az elnéptelenedő, elöregedő és kevés munkalehetőséget kínáló falvak problémáira? E kérdés megválaszolásában kulcs kérdés lehet a vidék turisztikai fejlesztése. A Hello Wood építészirodát a kezdetektől foglalkoztatja, hogyan lehet tenni a közösségekért az építészet és az épített környezet segítségével. Oktatási tevékenységük keretében, eredetileg nemzetközi nyári iskolájuk és fesztiváljuk helyszínéül vásároltak meg 2016-ban egy 2 hektáros telket a kivételes szépségű Balaton-felvidéken – a Kapolcs szomszédságában fekvő, lankás dombokkal körbeölelt Csóromföldén. 

A Hello Wood – ezúttal új szerepben, mint „építészvállalkozó”, vagyis építész és ingatlanfejlesztő egyben – maga fogott bele itt egy szálláshely kialakításába. A noszvaji lombkoronaházakat megálmodó TreeHouses-zal partnerségre lépve hozták létre közösen a különleges „Szikla” házakat, amelyek a liget fái közé rejtve, a természetbe szervesen illeszkedő 6 különleges kabinnal és egy fogadóépülettel épültek meg. Tömbszerűen letisztult formájuk organikusan következik a környezetből, ugyanakkor komplex építészeti megoldásokat rejtenek. 

Az óriás rúnaköveket idéző Szikla elnevezésű kabinok monolitikus megjelenését hangsúlyozza, hogy az épülettömegek mindössze a terasz és a bejárat bemetszésénél nyílnak meg, nem töri meg a szoborszerű formát sem nyílászáró, sem lépcsősor. Biztosítva az intimitást és a zavartalan élményt, a kabinok egymástól elfordítva helyezkednek el, így a környező szántóföldekre és lankás dombokra nyílik kilátás. A megemelt teraszon a vendégek gondtalanul élvezhetik a panorámát – a pezsgőfürdőből vagy az üvegfalu szaunából éppúgy, mint az ágyból.

…és ma este – ezen a teraszon – talán mégis fény derülhet a rejtélyre. Pszt! Pók úr hamarosan érkezik!

 

Tervezés és generálkivitelezés: Hello Wood Zrt.
Kreatív koncepció: Huszár András, Pozsár Péter, Ráday Dávid, Tóth Krisztián
Vezető tervező: Pozsár Péter, Huszár András
Projekt építész: Fülöp Tamás
Konzulensek: Dévényi Tamás, Valkai Csaba

 


A kapolcsi Sziklákról Bán Dávid által írt „Megszelídített sziklák a Balaton-felvidéken” című cikkünk az OCTOGON magazin 176-os (2022/4-es) lapszámában olvasható. Az OCTOGON online-on pedig Zöldi Anna készített interjút a Hello Wood társalapítójával Ráday Dáviddal és Oravecz Péter csapatvezető építésszel „Nem fából vaskarika” címmel, ami pedig erre a linkre kattintva olvasható.

 

Labrosse Dániel Web | Facebook | Instagram
Kollektív Műterem
 | Web | Facebook

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Cities by Labrosse | Kincsem Palota

Cities by Labrosse | Kincsem Palota

Labrosse Dániel karakterei ezúttal egy különleges történettel bíró budapesti bérpalotába látogatnak.

Cities by Labrosse | Bánáti + Hartvig irodaház

Cities by Labrosse | Bánáti + Hartvig irodaház

Labrosse Dániel karakterei ezúttal egy nem is akármilyen irodaépületbe látogatnak.

Cities by Labrosse | Szikla kabinok

Cities by Labrosse | Szikla kabinok

Labrosse Dániel karakterei – aktuális tematikánkhoz illeszkedve – ezúttal egy kabinba költöznek.

Hirdetés